Òdena acollirà una Jornada Solidària a favor d’Ucraïna organitzada per Creu Roja, Original Buff S.A. i Odena Village

Dimecres, 18 de de maig de 2022 a les 16:00
  • "BUFF® Adventure Fest x Ukraïne", una Diada solidària prevista pel proper 28 de maig i que té com a objectiu afavorir la convivència i la pràctica d’hàbits saludables.
  • Creu Roja ha allotjat més de 5.000 persones a diferents espais distribuïts en 35 municipis catalans des que va posar en marxa els diferents dispositius de recepció i acollida.

Creu Roja Anoia, Original Buff S,A i Odena Village organitzen la 1a edició del BUFF® ADVENTURE FEST X UKRAINE, una jornada solidària per l’emergència Humanitària d’Ucraïna i que es durà a terme el proper 28 de maig a les instal·lacions de l’Odena Village. L’objectiu és afavorir la convivència i la pràctica d’hàbits saludables a través d’una jornada lúdica a l’aire lliure.

 

L’accés al recinte serà mitjançant una inscripció i pagament d’una entrada destinada a recaptar fons per l’emergència d’Ucraïna, així com a la cobertura de despeses bàsiques. A la pàgina web:

 

https://cercadeti.cruzroja.es/adventurefest

 

Es pot comprar l’entrada de forma anticipada fins el mateix dia 28 de maig i consultar totes les activitats a l’aire lliure que es faran per a totes les edats. El mateix dia de l’esdeveniment també es podran adquirir entrades a la mateixa recepció, per participar de l’activitat.

 

La jornada compta amb una relació d’activitat lúdiques i esportives, que es poden dur a terme en família; el programa d’activitats es pot consultar directament a la pàgina web que s’ha creat de forma específica. A més hi ha prevista la realització de dues proves de running, una cursa d’orientació i una caminada popular, tant pels més menuts com pels més grans.

 

L’Ajuntament d’Òdena també dona suport a la iniciativa, i col·labora aportant recursos de logística, personal de Protecció Civil,  i  a més de fer-ne difusió entre les seves xarxes oficials.

 

“Aquesta jornada lúdica és una oportunitat per acostar a les persones a compartir el nostre propòsit d’inspirar un món més conscient a través de l’emoció de l’aventura, al mateix moment que contribuïm en una acció solidària i tan necessària com és la recaptació de fons per ajudar al poble ucraïnès. Esport, aventura i solidaritat s’uneixen per una bona causa”. Almudena Cara, Culture, Engagement & Social Impact Manager.

 

 

A continuació, ampliem la informació relacionada amb els promotors d’aquesta iniciativa:

 

ORIGINAL BUFF S,A

 

Els orígens d’Original Buff, S.A són a Igualada, Barcelona, ​​i concretament, la passió pel motociclisme del fundador de l'empresa, Joan Rojas. Fa 30 anys, el seu estil de vida urbà i amor pels esports el van portar a crear el primer tubular multifuncional sense costures, el BUFF Original Multifunctional Neckwear. Avui dia, la gamma de productes és molt més àmplia, oferint una gran varietat d'accessoris per a esportistes d'alta intensitat, per a amants del running i/o trekking, per a aquells que practiquen diverses activitats a l'aire lliure i, també per a un estil de vida urbà. Amb productes actualment disponibles a més de 90 països, la missió de BUFF® és proporcionar accessoris d'alta qualitat amb un disseny innovador; tubular, gorres, headlands...es dissenyen es dissenyen a la seu de Catalunya i el 90% d'aquests productes es fabriquen a la regió. La protecció mediambiental i la sostenibilitat en la producció i els materials són part de l'ADN de BUFF®, essent l'ús de polièster reciclat i de llana merino certificada alguns dels components integrals de cada col·lecció. El propòsit de de BUFF® és inspirar un món més conscient a través de l'emoció de l'aventura, convidant-vos a gaudir de l'aire lliure i de cada moment amb passió. BUFF® - Live more now.

 

Original Buff S,A fa anys que manté una estreta col·laboració amb Creu Roja, donant suport a diferents campanyes (Joguines, aliments, productes d’higiene...) i actualment com a sòcia de l’organització, ha participat activament en accions de RSC, directament amb persones treballadores.

 

Aquesta iniciativa en concret, respon als eixos de sostenibilitat, cura pel planteta, proximitat i millora del Benestar de les persones i de l’entorn local com a eina de transformació.

 

 

 

 

 

 

 

ODENA VILLAGE

 

Odena Village es un espai natural de més de 140.000 m2, destinats a l’esport, l’oci i la Natura. L’espai permet fer diferents activitats en contacte amb la Natura, i a més aquest recurs s’adapta segons les necessitats de les persones o perfils que acull; escoles, empreses, grups d’amics, estades de formació...

Durant aquests anys Creu Roja ha portat a terme activitats de vida associativa amb persones voluntàries de la Institució, formacions i activitats a l’aire lliure amb persones beneficiàries dels nostres projectes d’Intervenció Social, que poden optar a oci en espais naturals.

Les instal·lacions permeten dur a terme diferents activitats individuals i també d’altres més dirigides, en contacte directe amb la Natura.

CREU ROJA

La Creu Roja, durant els gairebé vuit anys de conflicte, ha estat treballant a la regió del Donbass atenent  la població civil, subministrant articles de primera necessitat i assistència sanitària, o restablint serveis essencials, com l'abastament d'aigua. Avui dia, la prioritat és ajudar la població civil en els moments de més tensió i ansietat.

S'estima que hi ha 18 milions de persones afectades pel conflicte i amb necessitats de cobertures bàsiques (higiene, abric, cuina…), accés a aigua segura, assistència sanitària, protecció i restabliment de contactes familiars.  La Creu Roja Ucraïna assisteix les persones afectades en àrees en què l'accés als serveis de salut és limitat i els proporciona formació en primers auxilis i assistència amb equips mòbils de salut, atenció psicològica i psicosocial,  suport en mitjans de vida i informació sobre l'artilleria sense explotar, entre altres.

En els darrers dies, la Creu Roja ha salvat 50 vides gràcies a l'evacuació i l'assistència sanitària, i més de 30.000 persones han rebut assistència amb articles d'emergència i aliments. També s'ha donat suport per a la reubicació a zones més segures, amb especial atenció a les persones amb discapacitat, i s'estan habilitant centres de recepció a escoles i altres edificis comunitaris per albergar el creixent nombre de persones desplaçades.

Paral·lelament, s'ha obert una línia d'atenció telefònica per proporcionar suport psicosocial al personal i voluntariat de la mateixa Creu Roja Ucraïnesa. Totes les Societats Nacionals dels països veïns estan prestant assistència a les persones que creuen la frontera, amb especial presència de la Creu Roja a Polònia, Romania, Eslovàquia, Rússia, Moldàvia, Lituània i Hongria. La Creu Roja polonesa, per exemple, ha establert punts humanitaris d'atenció en cinc dels vuit llocs fronterers habilitats des d’on proporciona assistència sanitària urgent, suport psicosocial i allotjament temporal i distribueix aliments i estris bàsics.

EL PROGRAMA A CATALUNYA

Arran de la intensificació del conflicte a Ucraïna, la Creu Roja ha atès a Catalunya des del 5 de març 33.374 persones arribades d’aquest país i n’ha allotjat 5.143 a 35 municipis, en el marc del programa d'acollida i integració del Ministeri d’Inclusió, Migracions i Seguretat Social. Un total de 1.875 persones, entre voluntariat i equip tècnic, s’han mobilitzat per donar resposta a aquesta emergència.

Aquesta activitat es una iniciativa conjunta d’Original Buff S,A, Odena Village i Creu Roja, i vol posar de nou a l’agenda mediàtica la problemàtica de la situació de les persones que provenen d’Ucraïna i que estan patint la situació des de ja fa 8 anys.

Darrera actualització: 18.05.2022 | 16:18

Imatges

Adventure fest per Ukraine