Òdena acull 25 infants participants en el programa europeu Erasmus Plus

Divendres, 18 de de febrer de 2022 a les 00:00

Han compartit l’estada amb infants odenencs i han visitat espais d’Òdena i del país

Òdena va acollir del 13 al 19 de febrer 25 alumnes de quatre països europeus en el marc del programa europeu Erasmus Plus del qual forma part l’Institut Escola Castell d’Òdena. Sota el lema ‘Music unites, art inspires’ (la música uneix, l’art inspira) els 25 infants polonesos, lituans, grecs i italians, acompanyats de 20 persones entre professorat i familiars van compartir l’estada amb l’alumnat odenenc, amb els quals van fer activitats culturals conjuntes com visites a llocs d’interès del municipi i del país, concerts o exhibicions.

L’alcaldessa Maria Sayavera, acompanyada per les regidores d'educació Alba Gallardo i de cultura Vanessa Garcia, va donar la benvinguda al professorat i estudiants i els va explicar que el municipi estava molt content i orgullós que el visitessin i en coneguessin totes les tradicions i l’entorn natural, així com altres llocs del país. Sayavera els va desitjar que tinguessin bones experiències a Òdena i que tant de bo en un futur hi puguin tornar. Pel fa al programa Erasmus+, va considerar que els ofereix una experiència que segur que serà molt positiva i que el fet que l’Institut Escola d’Òdena hi participi demostra que va creixent cada dia.

L’Ajuntament va obsequiar els coordinadors dels diferents centres amb un llibre sobre Òdena i a tots els infants amb una bossa de la biblioteca Atzavara, una guia amb el plànol d’Òdena, un Buff, un pin de l’Ajuntament d’Òdena i també informació sobre Terra de Castells i Destí Òdena. Entre les activitats que van fer els infants visitants destaquen l’exhibició que els van fer alumnes de l’Institut escola Castell d’Òdena, des de primer fins a 2n d’ESO, de balls populars d’Òdena i de Catalunya com el ball de bastons o el Ball de Crespelles d’Òdena, i les visites per conèixer l’entorn més proper i també llocs destacats del país, com la Torre del Castell d’Òdena, Montserrat o Sitges.

El programa Erasmus Plus havia de tenir lloc els cursos 2019-20 i 2020-21, però arran de la pandèmia de Covid-19 es va ampliar a aquest curs 2021-22. A banda de l’Institut Escola Castell d’Òdena han participat al programa Erasmus Plus els centres H. Wieniawski Comprehensive Primary and Secondary School of Music- Lodz de Polònia, Kulupenai Motiejus Valancius Basic School – Kretinga district de Lituània, 13th Primary School of Polichni – Thessaloniki de Grècia i Primary and Lower Secondary School Jannuzzi – Monsignor di Donna – Andria d’Itàlia.

Darrera actualització: 18.02.2022 | 10:49