Òdena celebra diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Divendres, 22 d'octubre de 2021 a les 00:00

El 7 d'octubre es va celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental, i l'Ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats i institucions va programar un seguit d'actes per reivindicar la necessitat de seguir posant recursos en l'àmbit de la salut mental.

Una de les activitats programades va ser una xerrada informativa i divulgativa sobre diferents aspectes socials i mèdics sobre la Salut mental que va tenir lloc coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental. La xerrada va ser a càrrec de Montserrat Garcia i Fran Fernández, presidenta i director de l'Associació de Salut Mental de l'Anoia i va comptar amb una vintena de persones. Els assistents van poder conèixer l'entitat de suport de l'Anoia i també van poder resoldre consultes o dubtes que tenien.

La mateixa setmana va tenir lloc l'obra de teatre "La dona del tercer segona". Una obra produïda per Teatre NU, escrita per Víctor Borràs Gasch i dirigida per Ivan Benet, amb Àurea Márquez posant-se en el paper de la Raquel, una dona d'uns 50 anys que té un fill amb un trastorn mental, i ha de demanar un favor als seus veïns. Un text que qüestiona el sistema actual i posa de relleu la importància de salut mental. El teatre Centre Unió Agrícola va omplir la platea d'espectadors que no van voler perdre's una de les obres de primer nivell que fa reflexionar sobre l'estigma de les malalties mentals.

La Biblioteca l'Atzavara, per commemorar el dia i donar-li més visibilitat va dedicar l'aparador cultural del mes a la Salut Mental amb un recull de llibres sobre les diferents malalties que engloben la salut mental.

Darrera actualització: 22.10.2021 | 11:42