Òdena celebra el Dia mundial de la Poesia recitant i cantant a la biblioteca l’Atzavara

Dimecres, 23 de de març de 2022 a les 09:00

Els assistents van poder sentir el poema ‘Si puc’ de Gabriel Ferrater recitat en 10 llengües

L’Ajuntament d’Òdena i la Biblioteca l’Atzavara van voler celebrar el Dia mundial de la Poesia, que té lloc el 21 de març, amb un acte previ dissabte 19 al migdia a la sala d’actes de la biblioteca municipal al qual van participar 68 persones. Dos alumnes alumnes de 2n d’ESO de l’Institut-Escola Castell d’Òdena, Hafsa Nahraoui i Emili Morros van arrencar l’acte interpretant amb veu i piano el tema ‘Imagine’ de John Lennon.

Tot seguit, es van recitar els poemes dels infants que van participar al taller de poesia que va acollir la biblioteca dimecres 16 de març, a càrrec de M. Àngels Oliva. També es va poder sentir el poema ‘Si puc’ de Gabriel Ferrater en 10 de les 22 llengües a les quals s’ha traduït, amb la lectura de diversos voluntaris/es. Aquest poema ha estat l’escollit per la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar el Dia mundial de la poesia aquest any, coincidint amb el centenari del naixement i el cinquantenari de la mort de Ferrater. L’acte va continuar amb la intervenció de 8 voluntaris, que van recitar o cantar poemes de creació pròpia o d’altres autors/es

Per tancar l’acte, l’autor i historiador local Josep Vicenç Mestre Casanova va presentar el poema ‘Òdena’, de l’autor local Josep Romeu i Figueras (Òdena, 16 de març de 1917 - Barcelona, 18 de desembre de 2004), i seguidament el Grup de Taverna d’Òdena va estrenar la versió musicada del poema.

A més, per celebrar l’arribada de la primavera es va regalar una planta de la jardineria El Garden a tots els voluntaris/es que van participar en la diada.

Darrera actualització: 23.03.2022 | 09:25