Òdena celebra el V Dictat en Català

Dimarts, 25 d'octubre de 2022 a les 00:00

Dissabte 22 d'octubre es va celebrar a Òdena la cinquena edició del Dictat en Català. L’Ajuntament d’Òdena, a través de l’Àrea de Serveis a les Persones, amb l’objectiu de promocionar i promoure la llengua catalana entre la població,  ha organitzat conjuntament amb la Biblioteca Municipal d’Òdena l’Atzavara i l’APLEC (Associació Promotora de la Llengua Catalana) una nova edició del Dictat en Català.

Com en les anteriors edicions es van establir dues categories: adults, a partir de 17 anys i la de joves, de 12 a 16 anys.

A les 10 h del matí es va realitzar la prova a la categoria d’adults, dels quals s’hi van inscriure i participar un total de 18 persones de diferents poblacions: Òdena, Igualada, Vilafranca del Penedès, Carme, Mediona i Castellolí.

A les 11 h es va fer la prova a la categoria juvenil. S’hi van inscriure i participar un total de 10 joves de diferents poblacions: Òdena, Igualada, Castellfollit del Boix i Castellolí.

L’organització va triar un text de Josep Pla per commemorar el 125è aniversari del seu naixement. El text va constar de 200 paraules per la categoria d’adults i de 150 paraules per la categoria de joves, el qual es va donar a conèixer en el moment del concurs.

El mateix dissabte a les 13 h es va fer públic els resultats i va tenir lloc l'entrega de premis que va comptar amb el regidor de l'Ajuntament d'Òdena, Valentín Robles. Els membres del jurat van ser : Albert Soler, Rosa Perelló, Beneta Vidal i Guillem Torres, tots ells membres de l'APLEC.

Així, els guanyadors van ser en la categoria d’adults, el 1r premi de 120€ per Empar Fernández Cortés i el 2n premi 110€ Martí Ferran Solé. En la categoria de joves, el 1r premi també de 120€ va ser per Quim Argerich Muxí i el 2n premi de 110€ Guim per Casanellas Múnera

Des de l’organització s’agraeix a tothom la bona participació d'enguany al concurs i la col·laboració de l’Associació Promotora de la Llengua Catalana (APLEC)

Darrera actualització: 25.10.2022 | 09:24