Òdena celebra una Setmana Jove d’èxit i de petit format, marcada per la COVID-19

Dilluns, 3 d'agost de 2020 a les 00:00

Joventut destaca la responsabilitat de tots els participants i la bona organització de la Comissió Jove Gargantua Odenenca

L’Ajuntament d’Òdena valora positivament la celebració de la Setmana Jove d’Òdena, que ha organitzat amb la Comissió Jove Gargantua Odenenca del 29 de juliol al 2 d’agost. Han estat cinc dies d’activitats com jocs, tallers, torneigs esportius o excursions adreçades al públic més jove d'Òdena. La regidora de Joventut Alba Gallardo assegura que estan contents amb el desenvolupament de la Setmana Jove i ha destacat que la Comissió Jove ha actuat de manera molt responsable i ordenada a cada activitat i ha estat pendent que tothom complís la normativa dictada pel Pla territorial de protecció civil de Catalunya, el PROCICAT, arran de la pandèmia de la COVID-19.

Gallardo posa com a exemple la batalla de galls, l'activitat que va comptar amb més participació. En destaca la bona organització, amb un cordó fet amb tanques i un control a l’entrada en què dos joves s’asseguraven que tothom qui hi entrés portés la mascareta posada i els facilitaven gel hidroalcohòlic; també van comptar amb un guarda de seguretat per reforçar aquesta cura pel seguiment de la normativa. Els assistents a l’acte, obert a tothom i en què van participar moltes famílies van seure en cadires individuals a una distància d’entre 1’5 i 2 metres les unes de les altres. Segons la regidora, els joves són els primers que es volen treure de sobre la imatge que es dona sovint d’ells als mitjans de comunicació.

Pel que fa a les activitats, algunes han tingut menys participants que altres anys, arran de les mesures derivades de la pandèmia i pel fet que calia inscripció prèvia a totes elles. Hi ha hagut un taller de cuina sense pares i mares, l’activitat defensem la bandera amb l’organització dels joves de La Gran Pagesada, una excursió al Puig Aguilera o sessions orientatives per encarar els estudis superiors o acollir-se al programa de Garantia Juvenil, passejades, jocs o sessions de cinema, entre d’altres.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 10:24