Òdena celebrarà la II Fira de les dones amb una cinquantena de parades

Dimarts, 8 de de març de 2022 a les 08:00

L’esdeveniment reivindicarà i visibilitzarà les dones i culminarà les celebracions del 8M

L’Ajuntament d’Òdena organitza la II Fira de les Dones diumenge 13 de març de 10 a 15 h al Pla d’Òdena, com a últim acte de celebració del 8M, Dia internacional de les dones. La matinal comptarà amb una cinquantena de parades diverses en què s’hi exposaran i vendran productes d’artesania, naturals i de teràpies, comptarà amb dissenyadores, escriptores, pintores, entre d’altres. Hi participaran dones d’arreu de la comarca de l’Anoia i també d’altres com el Solsonès, el Baix Llobregat, el Bages, el Berguedà, el Barcelonès, el Vallès Occidental i de l’Alt Penedès. L’espai també acollirà xerrades, tallers, recitals i actuacions musicals en directe.

La fira va néixer per donar suport al col·lectiu femení i com a reconeixement del talent, el potencial, la creativitat, el coratge i l’emprenedoria. L’objectiu és crear un espai de visibilització de les dones, aspecte que l’organització considera clau per avançar cap a la igualtat de desenvolupament per aconseguir els drets humans i la llibertat per fer i decidir. En aquest espai públic en què tothom és benvingut es proposa compartir saviesa, coneixement i feminitat i crear vincles i una xarxa de companyerisme, sororitat i no competivitat.

La primera edició de la Fira va tenir lloc el març de 2019 al Mercat del Pla d’Òdena i va comptar amb la participació de 130 dones. L’edició del 2020 havia de ser-ne la segona, però el confinament de la Conca d’Òdena arran de la pandèmia de Covid-19 tres dies abans de la data prevista va provocar que s’anul·lés.

La programació de la II Fira de les dones d’Òdena es pot consultar al web municipal de l’Ajuntament, Odena.cat.

Darrera actualització: 08.03.2022 | 08:14