Òdena celebrarà un tast de la seva Festa Major

Dimarts, 20 d'abril de 2021 a les 12:30

Un monòleg amb l’humorista José Corbacho i un concert de tribut a Queen, plats forts del programa festiu

Òdena viurà, del 26 d’abril al 9 de maig, la Festa Major, la primera que s’organitza en la situació de pandèmia que estem vivint, ja que la de l’any passat es va haver de suspendre.

La regidora de cultura, Vanessa Garcia explica que "ha arribat el moment de començar a programar actes diversos per tal de reprendre l'activitat cultural al municipi. Si bé no realitzem tots els actes que tocarien, ja que alguns d'ells dificulten el seguiment de les mesures, sobretot aquells de la cultura popular com són el ball de les crespelles o les sardanes,  aquest programa pensem que és una bona arrencada."

La regidora apunta que "La cultura és un dels sectors més castigats per la crisi de la pandèmia per això hem apostat fort per una "cultura segura" i en tots els actes es tindrà especial cura de seguir totes les mesures de seguretat i higiene establertes pel departament de Salut de la Generalitat i el PROCICAT."

La programació s’ha preparat des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament amb la participació de les entitats culturals i socials i el suport de la Diputació de Barcelona i la Biblioteca Municipal l’Atzavara.

El cartell de la Festa Major d’enguany, que se celebra en el marc de la diada de Sant Pere Màrtir, és obra de Tamara Contreras López, de 21 anys. Al concurs es van presentar set cartells. El lliurament del premi a la guanyadora es farà el dilluns 26 d’abril, a les 19 h a la Biblioteca l’Atzavara, en el transcurs de la inauguració de l’exposició Galeria Odenenca, que mostrarà els treballs de diversos artistes locals i que es podrà visitar fins al dissabte 8 de maig. Els cartells participants en el concurs també es podran veure en el mateix espai cultural.

L’acte d’inici de la festa grossa odenenca tindrà lloc el divendres 30 d’abril, a les 18.30 h a la plaça Major, amb el títol “Òdena entre ahir i demà” i el tradicional toc de campanes. Hi serà present el pubillatge del municipi, que també assistirà en altres de les activitats programades durant els dies festius.

Propostes esportives i culturals

Dos dels actes destacats de la programació són el monòleg amb el conegut humorista José Corbacho i un concert de tribut al mític grup de rock britànic Queen, a càrrec de Momo Cortés. La primera proposta tindrà lloc el divendres 30 d’abril, a les 20 h al pavelló Mestre Vila Vell, i compta amb la col·laboració de la Comissió Jove Gargantua Odenenca. Corbacho portarà a l’escenari l’espectacle “Ante todo mucha calma”, disposat a riure de tot i de tothom.

La segona proposta es farà el dissabte 1 de maig, a les 20 h al mateix pavelló. Momo Cortés presenta la primera banda de tribut a Queen que va sorgir a l’estat espanyol i una de les més reconegudes en l’àmbit internacional.

Dins de la programació festiva també s’ha volgut donar relleu a les activitats esportives. El dissabte 1 de maig, a les 8.30 h des de la plaça Major es farà la sortida d’una caminada popular a la Font de ca l’Enrich. Aquesta activitat s’organitza des de la Colla Excursionista Òdena Matinera. Per al diumenge 2 de maig s’ha programat una sortida en bicicleta, “Mou-te en bicicleta”, que tindrà com a punt de sortida i d’arribada la plaça Major, a partir de les 11 h. Aquesta proposta l’organitza el Club Ciclista Team Lozano.

La bicicleta tornarà a ser la protagonista el diumenge 9 de maig amb el Gran Premi Ciclista d’Òdena, que arribarà a la setanta-unena edició. La sortida tindrà lloc a les 9.45 h des de la plaça Major i l’arribada serà al mateix lloc a les 13.15 h, quan es farà el lliurament de premis.

A més d’aquestes activitats, hi haurà el tradicional ofici solemne en honor al patró Sant Pere Màrtir amb l’acompanyament de la coral Mixta d’Igualada, el diumenge 2 de maig, a les 11 h a l’església de Sant Pere Apòstol. El mateix diumenge, a les 18 h a la plaça Major, el grup l’Espingari oferirà un recital d’havaneres. I per a tota la família, el dissabte 1 de maig, a les 18 h al Teatre Unió Agrícola, hi haurà un espectacle de màgia còmica, a càrrec de Gerard Borrell.

Dins del programa, també s’inclou un acapte de sang, previst per al diumenge 9 de maig, de les 10 a les 14 h al Centre Cívic El Pla i organitzat pel Banc de Sang i Teixits. Caldrà reservar hora a www.donarsang.gencat.cat.

Festes del Roser a l’Espelt

L’Espelt viurà, el cap de setmana del 8 i 9 de maig, les tradicionals Festes del Roser, organitzades per l’Associació Centre Cultural de l’Espelt amb el suport de l’Ajuntament. El dissabte, a les 13 h al camp de darrere del centre, hi haurà un concert-vermut amb el grup “Entre amigos”. I a les 18.30 h a l’església de Santa Magdalena se celebrarà l’ofici solemne en advocació a la Mare de Déu del Roser.

I per al diumenge s’ha programat una caminada popular pels voltants del nucli. La sortida es farà les 8 h per a aquelles persones que vulguin caminar entre dues i tres hores i a les 9 h per a aquelles persones que vulguin caminar una hora.

Tots els detalls de la programació de la Festa Major d’Òdena i de les Festes del Roser de l’Espelt es poden consultar al web municipal www.odena.cat.

Darrera actualització: 20.04.2021 | 12:42