Òdena comptarà amb un institut escola el curs 2020-2021

Dimarts, 17 de desembre de 2019 a les 00:00

L'escola Castell d'Òdena, a partir del setembre vinent, implementarà progressivament els estudis de secundària

L'escola Castell d'Òdena passarà a ser un institut escola a partir del curs 2020-2021. Serà un dels 26 nous centres que desplegaran estudis de secundària, segons ha anunciat aquest dilluns dia 16 de desembre el Departament d'Educació. El conseller Josep Bargalló ha destacat que “aquesta darrera onada d’instituts escola tenen en comú el consens de la comunitat educativa i la planificació s’ha fet de la mà dels ajuntaments”.

De la seva banda, l'Ajuntament d'Òdena ha mostrat la seva satisfacció per la decisió del Departament. L'alcaldessa Maria Sayavera també ha destacat que “ha estat una feina conjunta entre el Departament, l'escola i l'Ajuntament”: “És un gran repte però també un reconeixement de la feina ben feta i el projecte educatiu de l'escola”. Per a Sayavera, el nou institut escola és “un gran pas pel municipi, poder oferir una continuïtat a l’alumnat del poble”.

El canvi de centre de primària a institut escola serà progressiu. Així, a partir del curs vinent, els alumnes de sisè estrenaran primer d’ESO i aniran obrint el camí de la secundària cada any fins al curs 2023-2024, quan acabarà la primera promoció i s’hauran implantat els quatre nivells d'educació secundària obligatòria (ESO).

Fins a aquest curs l'escola Castell d'Òdena ha ofert els cursos d'educació infantil dels 3 als 5 anys i els tres cicles d'educació primària, l'inicial dels 6 als 8 anys, el mitjà dels 8 als 10 anys, i el superior dels 10 als 12.

Darrera actualització: 17.12.2019 | 07:42