Òdena demana l’extinció de la concessió del bus interurbà Òdena-Igualada i la creació del bus urbà de la Conca d'Òdena

Divendres, 16 de setembre de 2022 a les 12:00

El ple també demana mantenir els trens Igualada- Barcelona

El ple de l’Ajuntament d’Òdena del 15 de setembre va aprovar per unanimitat dues mocions relacionades amb el transport públic: la primera demanant la millora del servei de bus interurbà Òdena Igualada i la segona, el manteniment dels trens directes del servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre Igualada i Barcelona.

Pel que fa al bus interurbà amb Igualada, l’Ajuntament considera que la situació de la Ruta L0378 entre Òdena i Igualada que gestiona l’empresa Monbus-Hispano Igualadina és inadmissible. Apunten que el servei és deficient, que sumen greus incompliments i queixes dels usuaris al llarg de l’any i que la situació empitjora el mes d’agost, quan redueix el nombre de viatges a quatre diaris. Per aquests motius el ple va aprovar cercar de nou consens amb els municipis de la Conca d’Òdena per millorar i ampliar el transport urbà en aquest àmbit i exigir a la Generalitat que extingeixi la concessió de la línia per incompliment de l’empresa concessionària.

A més, el govern d’Òdena ja ha enviat cartes a l’Autoritat del Transport Metropolità, a Monbus i al departament de vicepresidència de la Generalitat de Catalunya exposant la situació que no pot continuar i demana que s’extingeixi la concessió de la línia per incompliment del concessionari, i s’integri la línia interurbana d'Òdena-Igualada Ruta L0378 dins del sistema urbà de la Conca d'Òdena (Igualada, Vilanova i Montbui).

En referència als trens de FGC que uneixen Igualada i Barcelona, el ple va aprovar exigir que la línia Llobregat-Anoia es mantingui en el seu Contracte Programa i el Pla d’Actuació 2022-2026 i que elimini el transbordament a Martorell dels trens de la línia Llobregat- Anoia amb origen a Igualada i destí a Barcelona, i viceversa. D’altra banda també demanen a FGC que expliqui amb claredat i transparència les mesures que inclou aquest Contracte Programa i el Pla d’Actuació 2022-2026 i els efectes que tindrà en la línia Llobregat-Anoia d’Igualada a Barcelona.

 

Darrera actualització: 16.09.2022 | 12:02