Òdena entrega els premis del IX concurs de relats breus d'Òdena

Dimarts, 25 d'abril de 2023 a les 07:45

S’ha doblat la participació d’enguany, arribant a més del centenar de propostes literàries rebudes

Divendres 21 d'abril va tenir lloc, a la Biblioteca l'Atzavara, l'acte del lliurament dels premis del Concurs de Relats Breus d'Òdena, que enguany va arribar a la seva IX edició.

El concurs de Relats Breus és convocat per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament d'Òdena juntament amb la biblioteca l'Atzavara amb l'objectiu, tant de promoure la llengua, la literatura i l'estil del relat breu, com la participació a través de les lletres i la cultura.

En aquesta novena edició es va rebre un total de 113 creacions literàries que competien en 6 categories. Aquesta xifra doble la participació de l'anterior edició, l'any passat, que va ser de 56.

El jurat ha estat format per deu persones del món educatiu i cultural: Gemma Arnau, Fina Tomàs, Pere Regordosa, Montse Planell, M. Àngels Oliva, Oriol Almirón, Encarna Sánchez, Cesca Llambès, Laura Sánchez i Eva Xaver. Tots ells han puntuat els treballs presentats de 0 a 10, basant-se en els següents criteris: originalitat; treball i elaboració; missatge; coherència.

Les persones guanyadores, en les 6 categories establertes son; el primer i segon classificat en la primera categoria, 3r i 4t de primària, van Txell Argerich Muxí, primer premi i Nèlia Gil Sanjurjo, segon, que es van endur 30 euros i 20 euros respectivament. En la categoria de 5è i 6è de primària va ser guanyadora Carla Jordan Doncel que va rebre 40€ i la segona va ser Maria Piernas Mayoral que va guanyar 30€.

Els guanyadors en la categoria de 1r i 2n d'ESO van ser: el primer premi Elsa Pons Méndez i la segona Aleix López Campillo. Els autors van rebre 60 euros el guanyador i 50 euros per la finalista.

En la categoria 3r i 4t d'ESO van ser premiades Clara Escura Perrier i segona, Sara Palacio Bravo qui van guanyar 70€ i 60€ respectivament.

La categoria de 16 a 18 anys, va guanyar Mar Romero Escura que va rebre 100€, seguida dels joves de Can Aguilera de les Rovires que van obtenir el premi de 90€. Finalment, en la de majors de 19 anys, la primera classificada Maria Gassó Plazas va guanyar 120€ i el segon, Oriol Solà Prat, 100€.

Els organitzadors i jurat agraeixen la participació de tots i totes i volen fer arribar les felicitacions per les creacions literàries presentades.

Darrera actualització: 25.04.2023 | 11:06