Òdena es prepara per celebrar una de les cites més divertides de l’any, el Carnestoltes

Dimarts, 22 de de febrer de 2022 a les 08:00

El nucli d’Òdena i el Pla d’Òdena celebraran el 5 i 6 de març el Carnestoltes amb dues rues i premis per a les millors disfresses i comparses

El cap de setmana del 5 i 6 de març el nucli d’Òdena i el Pla d’Òdena celebraran la festa de la disbauxa, el tradicional Carnestoltes, amb la rua,  concursos per a les millors disfresses i comparses i altres sorpreses, com la visita d’una dissenyadora de moda coneguda internacionalment enamorada dels gossos i fanàtica del blanc i negre que juntament amb l’associació Gargantua Odenenca serà l’encarregada de llegir el pregó d’aquesta edició del 2022.

Les inscripcions per participar a la rua del dissabte 5 de març a Òdena es faran el mateix dia al parc de la Font a partir de les 5 de la tarda. A dos quarts de 6 es farà la lectura del pregó i seguidament arrencarà la rua, encapçalada per la carrossa de la Comissió, des del mateix parc i seguirà pel carrer Hortes, el passeig Sant Miquel, el carrer Sant Pere Màrtir, la plaça Major, el carrer Mossèn Borràs i arribarà a la plaça Mestre Vila Vell on hi haurà animació per part de Xaranga Ho Peta i Gargantua Odenenca mentre el jurat delibera el seu veredicte per a les millors disfresses i comparses.

Enguany hi haurà un primer i un segon premi per a les disfresses individuals per a nens i nenes de 0 a 6 anys i de 7 a 12 anys, per valor de 45 i 25 euros respectivament, mentre que per als majors de 13 anys, els premis estaran valorats en 60 euros el primer i 45 euros el segon. Les comparses hauran d’estar formades amb un mínim de 6 persones i les 4 millors propostes rebran un premi valorat en 120 euros cada una.

L’endemà diumenge continuarà la festa amb la segona part del Carnestoltes d’Òdena amb la rua al Pla d’Òdena. Les inscripcions per participar a la rua es faran a la plaça de l’Església a partir de dos quarts de 5 de la tarda per a les 5 llegir el pregó que donarà inici a la rua de Carnestoltes, que passarà pel carrer Aurora (Pl. Església), carreres La Línia, Cal Riba, Unió, Carretera, Sant Bartomeu, Anoia, Montserrat, Aurora, amb arribada a les pistes del Pla on també hi haurà animació  per part de Xaranga Ho Peta i Gargantua Odenenca mentre el jurat delibera el seu veredicte per a les millors disfresses i comparses.

S’atorgaran premis per a les 3 millors disfresses en categories d’individual infantil de 0 a 14 anys, individual a partir de 15 anys i per a les comparses. Les categories individuals optaran a un primer, un segon i un tercer premi de 50, 25 i 10 euros, respectivament, mentre que en categoria de comparses, els premis seran de 100 euros per a la primera, 50 euros per a la segona i 25 euros per a la tercera.

Des de l’Ajuntament d’Òdena s’anima a que tothom participi de la Festa de Carnestoltes disfressant-se i participant a les rues i fa una agraïment molt especial a la Comissió Jove Gargantua Odenenca pel gran suport en l’organització.

Darrera actualització: 22.02.2022 | 08:55