Òdena i el Pla d’Òdena es preparen per la festa de SSMM els Reis d’Orient

Dimarts, 24 de desembre de 2019 a les 00:00

Les activitats per a poder participar durant les diferents dates festives començaran el 27 de desembre amb un taller per aprendre l’idioma dels patges i les patgesses i a partir del dia 1 de gener del 2020, amb l’arribada dels emissaris reials Jafsin i Fahem es donarà el tret de sortida a la Festa de Reis d’Òdena

El municipi d’Òdena es prepara per rebre a partir de l’1 de gener als patges reials Jafsin i Fahem perquè els més petits de la casa els hi entreguin les cartes dirigides als Reis Mags d’Orient. La Salutació de l’alcaldessa als patges reials i el lliurament de les cartes es farà al Pavelló Esportiu Mestre Vila   Vell, a partir de dos quarts d’1 del migdia a Òdena i al Centre Cívic del Pla d’Òdena, a partir d’un quart de 2 del migdia al Pla d’Òdena. Tots aquells patges i patgesses majors de 15 anys podran participar en el lliurament de la carta als reis i el punt de reunió de la comitiva reial d’Orient tindrà lloc al camp de futbol municipal La Sort a partir de dos quarts d’11 del matí.

La data més esperada per als nens i nenes serà la nit del 5 de gener, amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient per la carretera de Can Macià, a partir de dos quarts de 7 del vespre. A Òdena, després d’un recorregut pels carrers principals tindrà lloc a la plaça Major, la recepció oficial de SSMM els Reis d’Orient i seguidament, l’esperat repartiment dels regals per als més menuts. Al Pla d’Òdena i a Sant Pere, la Cavalcada arrencarà a partir de les 7 del vespre, es farà tota seguida i en acabar, començarà el repartiment de regals per tot el barri. Les patgesses i els patges de 8 a 15 anys participaran durant les cavalcades muntats a les carrosses i els majors de 16 anys podran fer entrega dels regals i paquets als infants i famílies. El punt de trobada dels patges participants de l’Arribada dels Reis Mags d’Òdena i la Cavalcada del Pla d’Òdena serà al camp de futbol municipal La Sort a partir de les 3 de la tarda.

Entrega de paquets, inscripcions i tallers per aprendre l’idioma de patges i patgesses

Per aprendre el llenguatge que els patges i patgesses utilitzen durant la festa dels Reis Mags d’Orient s’ha organitzat un taller, d’assistència obligatòria per a tots els participants majors de 16 anys. L’activitat es farà el 27 de desembre al Pavelló Mestre Vila Vell d’Òdena a partir de les 8 del vespre.

Per poder participar durant la cavalcada i l’entrega de paquets de la nit del 5 de gener és obligatori inscriure’s abans del 2 de gener. Les inscripcions per a les activitats a Òdena es podran fer via telefònica als telèfons 629748093, 660346721 i 664610987. Per formar part de la cavalcada i les activitats al Pla d’Òdena caldrà donar el NIF trucant als telèfons 609719908, 626982269 i 626560982.

La recollida de paquets al Pla d’Òdena es podrà fer durant la tarda del dissabte 4 de gener, de les 6 a les 8 del vespre i l’endemà diumenge 5 de gener, de les 11 a dos quarts de 2 del migdia. El punt de recollida serà el Centre Cívic del Pla d’Òdena. Al nucli d’Òdena, la recollida es farà el diumenge 5 de gener al gimnàs de l’escola Castell d’Òdena, de les 9 del matí a les 4 de la tarda.

Les activitats estan organitzades per la Comissió de Reis d’Orient d’Òdena i compten amb el suport de l’Ajuntament d’Òdena.

Darrera actualització: 24.12.2019 | 12:12