Òdena millora la il·luminació de les zones del teatre i l’escola per evitar-hi l’incivisme

Dimecres, 10 d'agost de 2022 a les 11:30

És la primera de les actuacions que es faran aquest any lligades a la seguretat ciutadana

 

L’Ajuntament d’Òdena ha renovat i ha instal·lat nous punts de llum a les zones del teatre i de l’institut-escola, que fins ara estaven molt poc il·luminades. Des de fa mesos s’hi han detectat actes vandàlics, amb gent entrant a l’edifici de l’escola sense permís o pintant la façana del teatre. La nova il·luminació, amb llums LED, permetrà que sigui més fàcil que autoritats i veïns detectin qualsevol moviment sospitós i en puguin avisar.
 
L’equip de govern ha considerat que calia actuar ràpidament perquè aquestes zones s’han de pacificar el més aviat possible. La il·luminació és la primera de les actuacions que s’hi aniran fent fins a finals d’any lligades a la seguretat ciutadana. La voluntat de l’Ajuntament és seguir posant punts de llum en les zones fosques que es van detectar a les sortides exploratòries del projecte Poble Segur, i altres de noves que es van detectant. D’altra banda, sobre la zona de l’escola, als últims plens s’ha pogut constatar que hi ha consens entre els grups del consistori sobre la conveniència que el pati de l’escola sigui un espai públic fora de l’horari lectiu i que cal millorar-ne la il·luminació.
 
En referència a l’enllumenat públic, l’Ajuntament ha demanat a través d’una línia de subvencions un fons per renovar la resta de llums del municipi perquè també siguin LED.
Darrera actualització: 10.08.2022 | 11:42