Òdena obre convocatòria d'ajuts per a alumnes que cursin estudis superiors fora de l'Anoia

Dimecres, 2 d'octubre de 2019 a les 00:00

L'ajuntament destina un total de 10.000 euros per subvencionar les despeses derivades del fet d'estudiar fora
El termini de lliurament de les sol·licituds acabarà el 31 d'octubre

L'Ajuntament d'Òdena ha obert el període per sol·licitar ajuts econòmics per als alumnes odenencs que han de cursar estudis universitaris o de formació professional de grau superior fora de l'Anoia perquè no existeix cap centre públic de referència a la comarca. Seran per als alumnes que estudiïn a centres públics, o privats si no hi ha cap opció pública alternativa. El total de la partida destinada a aquests ajuts és de 10.000 euros, amb un màxim de 600 per cada sol·licitant que es destinarà a subvenir les despeses derivades del fet d'estudiar fora de la comarca.

Per poder optar a aquests ajuts, entre altres requisits, cal que l'alumne tingui menys de 26 anys, estigui empadronat a Òdena amb una antelació mínima d'un any ininterromput i que cursi com a mínim la meitat de les matèries si comença el primer curs; en el cas dels cursos posteriors, a banda de matricular-se a la meitat d'assignatures cal haver aprovat la meitat de les assignatures del curs anterior.

Els alumnes de famílies amb una renda familiar mensual per sota dels 900 euros poden optar als ajuts de 600 euros, i els de renda familiar mensual inferior a 1.350 euros, als de 300 euros. A banda del nivell de renda, també es valorarà la distància entre el lloc de residència i el centre d'estudis, el fet de pertànyer a una família nombrosa o a una  monoparental, el grau de discapacitat i la mitjana de l'expedient acadèmic.

Els interessats poden trobar les bases i detall de la documentació a presentar al web de l'Ajuntament. El període de lliurament acabarà el 31 d'octubre. La sol·licitud i la resta de documentació requerida que l'ha d'acompanyar s'han de presentar a l'Ajuntament d'Òdena per qualsevol de les vies admeses al dret administratiu.

Darrera actualització: 10.10.2019 | 08:10