Òdena ofereix ajudes a les famílies d’infants i joves en edat escolar o cursant estudis superiors

Dimarts, 27 de setembre de 2022 a les 11:00

L’Ajuntament vol facilitar el transport i el servei de menjador als estudiants que ho necessitin

L’Ajuntament d’Òdena ha obert la convocatòria per a l’atorgament de subvencions per a les famílies odenenques que compleixin uns criteris establerts i els fills de les quals estudiïn a les llars municipals o a l’Institut Escola Castell d’Òdena. D’altra banda, el dia 3 d’octubre també obrirà la convocatòria d’ajuts econòmics per als alumnes que cursin estudis superiors, siguin universitaris o de formació professional de grau superior.

Pel que fa als ajuts de les famílies amb infants en edat escolar, l’Ajuntament ofereix ajuts per al menjador escolar dels infants matriculats a l’Institut Escola Castell d’Òdena o a les llars d’infants Els Vailets i L’Avió de Paper, ajuts per al transport escolar no obligatori a l’Institut Escola Castell d’Òdena per als alumnes que resideixen al Pla d’Òdena o a l’Espelt i assisteixin al centre de 9 a 17 h, i ajuts per al transport escolar del migdia a l’institut escola de 13 a 15 h per a les famílies que visquin a un mínim de 2 km de l’escola o el punt de recollida de l’autocar. Les famílies dels alumnes de les llars d’infants Els Vailets i L’Avió de Paper també poden optar a ajuts per al transport escolar. Cada un d’aquests s’atorgaran en funció d’un criteri directament invers a la renda acreditada del nucli familiar sol·licitant.

L’Ajuntament també aposta per donar suport a les famílies del municipi que tenen joves que vulguin continuar estudiant una vegada acabada l’etapa obligatòria gratuïta. En aquest cas poden optar a ajuts econòmics de fins a 600 euros els estudiants que visquin a Òdena des de mínim un any abans de presentar la sol·licitud i que estudiïn a centres situats fora de la comarca aquells àmbits que no es puguin cursar a la Conca o que no disposessin de places en el moment de la matrícula. El període de sol·licitud serà del 3 al 28 d’octubre.

 El detall dels requisits per optar als ajuts escolars i als ajuts als estudis superiors es poden consultar al web de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 27.09.2022 | 11:11