Òdena organitza diferents actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març

Dimarts, 23 de febrer de 2021 a les 00:00

Entre altres tindrà lloc la quarta edició del concurs Fem visibles les dones

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Òdena se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional de les Dones (8 de març) amb l’edició d’una programació d’activitats.

Dins la programació d’activitats destaca la quarta edició del concurs Fem visibles les dones, amb l'objectiu de reivindicar figures femenines històriques i contemporànies, famoses o anònimes, per tal de ser reconegudes com a referents i inspiradores.

El concurs impulsat per l’àrea de Joventut, està obert a totes les persones joves entre els 10 i els 18 anys que vulguin posar en valor dones que admirin i en vulguin homenatjar la figura amb un retrat, una fotografia, la composició d'un poema o un escrit, acompanyant l'obra amb una explicació de per què s'ha escollit la dona en qüestió i per què cal fer-ne visible la seva activitat. Hi haurà diferents premis per les millors propostes.

Del 25 de febrer i fins al 5 de març es poden entregar les peces artístiques a l’àrea de Joventut de l’Ajuntament en l'horari habitual d'obertura. Els treballs hauran de ser inèdits, no han d'haver estat publicats totalment o parcialment amb anterioritat, ni tampoc presentats a altres concursos. El lliurament de premis es farà el diumenge 7 de març, a les 12.30 h, a la plaça Mestre Vila Vell i les obres entregades s'exposaran als diferents Espais Joves, al del nucli i al Centre Cívic el Pla.

Els actes de commemoració tindran lloc al llarg de tot el mes de març.

  • El 2 de març,  a les 8 del vespre tindrà lloc l’encesa de llum liles de les façanes de l’Ajuntament, església Verge de la Pau i Centre Cívic del Pla.
  • El 7 de març, es realitzarà una nova proposta, la passejada al Puig Aguilera coordinada amb la Colla Excursionista Matinera d’Òdena. El punt de sortida serà a les 8.30 a la plaça Major. Cal portar esmorzar.
  • A l’arribada, altra vegada a la plaça, es donarà lectura al manifest del 8M i tindrà lloc el lliurament de premis del concurs “Fem visibles les dones”, i els premis del 8è concurs de cartells del 8M de la Micod.
  • El 8 de  març, a la Biblioteca l’Atzavara i de 16 a 20h, és programat el passi de diferents documentals i curtmetratges sobre les dones. I el mateix dia a les 17h s’ha organitzat una gimcana adreçada al públic infantil i juvenil.

A més, durant tot el mes de març la Biblioteca l’Atzavara acull diferents exposicions:

  • Del 3 al 20 de març “Visca la Revolució”. Exposició monogràfica. Produïda i cedida pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil
  • Del 6 al 13 de març “Temàtica La Dona”. Exposició Bibliogràfica.
  • Del 8 al 21 de març “Les dones a l’aviació” organitzada per Fira d’Igualada i la Biblioteca l’Atzavara amb el suport de l’Institut Català de les Dones

Els actes són organitzats per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Òdena i compta amb la col·laboració de Pacto de Estado contra la violència de género, la Diputació de Barcelona, la MICOD, la Biblioteca l’Atzavara i l’Espai Jove d’Òdena.

Podeu consultar les bases del concurs Fem visibles les dones aquí

Darrera actualització: 23.02.2021 | 07:55