Òdena organitza diversos actes per commemorar el dia de l’orgull LGTBI

Dimarts, 6 de de juliol de 2021 a les 17:30

En diferents edificis va onejar la bandera multicolor per visibilitzar aquest col·lectiu

Òdena va commemorar el 28 de juny, dia de l’orgull LGTBI, amb diverses activitats que tenien com a objectiu visibilitzar i seguir trencant els estereotips envers aquest col·lectiu. Les propostes es van dur a terme entre el 27 i el 29 de juny i les va organitzar l’Àrea d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

Els actes commemoratius es van obrir el diumenge 27 de juny al parc de la Font *amb la lectura del manifest del dis internacional de l’orgull LGTBI*amb un monòleg a càrrec de l’humorista i periodista Ana Polo, un muntatge que va tractar amb humor qüestions quotidianes des de la perspectiva de gènere. Tot seguit, va sonar la veu, acompanyada de piano, de la jove cantautora Marina Freixas, que va oferir un repertori de cançons pròpies i de versions de conegudes peces musicals de tots els temps.

El dilluns 28 de juny al parc de la Font, els i les participants no van parar de moure el cos a la masterclass de zumba a càrrec de la Rocío Olmedo i l’Eva Copoví. I per tancar les propostes amb motiu del 28 de juny, el dimarts 29 a la piscina municipal Les Mireies van oferir una performance teatral amb el títol “De veu en veu”, un espectacle que dona veu al col·lectiu LGTBI. Cal destacar la bona acollida que van tenir totes les activitats organitzades.

A més d’aquests actes, del 28 de juny al 4 de juliol, va onejar la bandera LGTBI a l’Ajuntament, al Centre Cívic del Pla i a les escoles de l’Espelt. Enguany era una bandera més inclusiva que simbolitzava també la diversitat racial i el col·lectiu trans, amb unes franges triangulars al lateral esquerra de color blanc, rosa, blau cel, marró i negre, aportant èmfasi d’inclusió i progrés. Es tracta d’una proposta de Daniel Quasar, activista nord-Americà que s’identifica com a demisexual, queer i no binari.

La regidora d’Igualtat, Alba Gallardo, valora molt positivament l’organització d’aquests actes per visibilitzar la diversitat del col·lectiu LGTBI i per seguir trencant estereotips vers aquest grup de persones amb dret a ser, vestir-se, expressar-se i estimar com cadascú vulgui, amb tots els drets i tot l’orgull

Darrera actualització: 07.07.2021 | 07:41