Òdena organitza una nova trobada ‘informa i respon’ a Cal Manco de l’Espelt

Dimarts, 15 de de març de 2022 a les 00:00

Una trentena de persones assisteixen a la segona sessió del cicle

L’Ajuntament d’Òdena va organitzar divendres 11 de març una nova trobada del cicle ‘L’Ajuntament informa i respon’, aquesta vegada a Cal Manco de l’Espelt i amb la presència d’una trentena d’assistents. L’Ajuntament va exposar els projectes que ja ha acabat i els projectes pendents d’aprovar d’aquest nucli.

Respecte els projectes ja finalitzats, l’Ajuntament va exposar les millores que s’han fet a les antigues escoles que sumen 45.329,32 euros, on s’ha refet la coberta per evitar les humitats i filtracions existents, s’ha col·locat aïllament tèrmic, s’ha refet el paviment, s’han doblat les parets perimetrals i s’han canviat els tancaments exteriors que també s’han repintat. També s’ha finalitzat i s’ha obert l’espai de Cal Manco que va acollir la trobada. En el mandat anterior se’n va fer el projecte i es van començar les tasques, i en l’actual s’ha adequat l’espai com a sala polivalent i s’ha instal·lat un lavabo. També s’ha dotat de mobiliari l’espai, es va fer una trobada participativa amb el veïnat per parlar dels usos de l’espai, s’ha obert a l’ús d’entitats i veïns i s’hi han programat activitats com pilates, EsTIC+Aprop o Ment Activa. La inversió total a Cal Manco ha  estat de 62.346,19 euros.

Altres projectes acabats que es van explicar a la trobada van ser els relacionats amb la jardineria, zones verdes i món rural amb la neteja i desbrossat dels camins principals de l’Espelt, manteniment i millora dels camins rurals i d’esbarjo (inversió de 60.000 euros el 2021), i, arran dels pressupostos participatius 2021, s’instal·laran noves jardineres al carrer Major. En urbanisme el Ministeri de Foment ha millorat l’STOP a la sortida 551 de l’autovia A2 per garantir la seguretat de la carretera de l’Espelt, i s’ha arranjat el ferm dels carrers de Baix i del Mig. Poble Segur i l’inici del projecte de lavabos inclusius als equipaments municipals van ser els projectes presentats d’Igualtat.

En l’àrea d’Educació es va parlar dels 10.000 euros dedicats a ajuts universitaris i cicles formatius de grau superior, les beques a infants en risc per assistir a l’escola d’estiu municipal i les beques de transport escolar per als alumnes de l’IE Castell d’Òdena residents a l’Espelt i masies aïllades. Els projectes d’Economia resumits van ser les bonificacions del 95% de l’ICIO (impost d’obres) i del 25% al rebut de l’IBI per a la instal·lació d’energia fotovoltaica als habitatges, congelació de taxes i impostos municipals, ajuts per a la remodelació de façanes i bonificacions en l’impost de circulació per a vehicles elèctrics o híbrids. I els projectes relacionats amb la gent gran que ja s’han dut a terme són l’EsTIC+APROP per formar en noves tecnologies a persones majors de 65 anys i el Projecte Ment Activa per millorar el benestar emocional i cognitiu de les persones grans, els dos gratuïts.

Pel que fa als projectes pendents d’aprovar hi ha el del Camí del carril, que consistirà en l’adequació i millora del ferm del vial per fer-hi possible la circulació dels vehicles d’emergència. Requeriran una inversió total de 106.279,55 €, que provindran en un 100% de la Diputació de Barcelona.

Aquesta va ser la segona sessió que l’Ajuntament ha organitzat des que va recuperar les trobades als diferents nuclis del municipi sota el títol ‘L’Ajuntament informa i respon’, en què s’exposa l’acció de govern i es recull les necessitats i inquietuds dels odenencs, que van començar al principi d’aquest mandat i que es van aturar arran de la pandèmia de Covid-19.

Darrera actualització: 15.03.2022 | 11:58