Òdena prepara la gran Festa del Carnestoltes amb dos dies de rua, disfresses, premis i una pregonera molt especial

Dimarts, 25 de febrer de 2020 a les 00:00

El nucli d’Òdena i el Pla d’Òdena celebren aquest cap de setmana el Carnestoltes amb dues rues carnavalesques, premis per a les millors disfresses i la visita d’una artista catalana de gran ressò internacional el dissabte a la tarda

El cap de setmana del 29 de febrer i 1 de març el nucli d’Òdena i el Pla d’Òdena celebraran la festa més poca-solta de l’any amb la tradicional rua de Carnestoltes, activitats familiars, concursos per a les millors disfresses i comparses i durant la tarda del dissabte, la festa comptarà amb la presència d’una artista catalana de gran ressò internacional, encarregada de donar el pregó d’aquesta edició del 2020.

Les inscripcions per participar a la rua del dissabte 29 de febrer a Òdena es faran el mateix dia al parc de la Font a partir de les 5 de la tarda i un cop tothom estigui preparat, la rua arrencarà a tres quarts de 6 des del mateix parc, seguirà pel carrer Hortes, el passeig Sant Miquel, el carrer Sant Pere Màrtir, la plaça Major, el carrer Mossèn Borràs i arribarà a la plaça Mestre Vila Vell, on hi haurà berenar i xocolatada popular per a tots els assistents. L’animació de la Festa de Carnestoltes continuarà al pavelló de la mà de la Comissió Jove mentre el jurat deliberi el seu veredicte per a les millors disfresses i comparses.

 

Enguany hi haurà un primer i un segon premi per a les disfresses individuals per a nens i nenes de 0 a 6 anys i de 7 a 12 anys, per valor de 45 i 25 euros respectivament, mentre que per als majors de 13 anys, els premis estaran valorats en 60 euros el primer i 45 euros el segon. Les comparses hauran d’estar formades amb un mínim de 6 persones i les 4 millors propostes rebran un premi valorat en 120 euros cada una.

L’endemà diumenge continuarà la festa amb la segona part del Carnestoltes d’Òdena amb la rua organitzada pels veïns i veïnes dels barris de Sant Pere, Pla de la Masia i Sant Ramon. Les inscripcions per participar a la rua es faran a les pistes de petanca a partir de dos quarts de 5 de la tarda i a les 5 es donarà el tret de sortida de la rua de Carnestoltes, que passarà pels carreres Unió, Cal Riba, La Línia, Comerç, Oxigen, la carretera, la plaça Sant Pere, els carrers Sant Bartomeu, Calç, Sant Miquel i novament, Unió, amb arribada al Centre Cívic del Pla d’Òdena, on l’associació veïnal oferirà berenar per a tothom. Les activitats familiars continuaran amb l’espectacle d’animació infantil Sarau de Carnaval, a càrrec de Rah-Mon Roma.

A a partir de dos quarts de 8 del vespre es farà l’entrega de premis per a les 3 millors disfresses en categories d’individual infantil de 0 a 14 anys, individual adult a partir de 15 anys i per a les comparses. Les categories individuals optaran a un primer, un segon i un tercer premi de 50, 25 i 10 euros, respectivament, mentre que en categoria de comparses, els premis seran de 100 euros per a la primera, 50 euros per a la segona i 25 euros per a la tercera.

Des de l’Ajuntament d’Òdena s’anima a que tothom participi de la Festa de Carnestoltes disfressant-se i participant a les rues.

Les activitats del dissabte al nucli d’Òdena està organitzada per la Comissió Jove i l’Ajuntament d’Òdena i les del diumenge al Pla d’Òdena les organitza l’Associació de Veïns La Coraza i compten amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Òdena

Darrera actualització: 25.02.2020 | 11:37