Òdena recorda amb una campanya com cal reciclar a les llars del municipi

Dimarts, 19 de novembre de 2019 a les 13:22

El municipi se suma així a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 16 al 24 de novembre, l’Ajuntament d’Òdena recupera una campanya per fomentar el reciclatge correcte de la brossa. 
 
La campanya “A Òdena separem els residus domèstics” explica en quin contenidor s’ha de dipositar cada deixalla, entre altres recomanacions per a la cura del medi ambient. La publicació detalla en quin contenidor s’han de dipositar cada deixalla: la resta, la fracció orgànica, els envasos lleugers, la roba, el vidre, l’oli usat i el paper i cartró. També recorda la retirada de mobles que és el primer dilluns de cada mes al matí amb prèvia trucada al telèfon 938055768 i  la ubicació de deixalleria d’Igualada que és la planta amb qui Òdena té un conveni perquè els odenencs puguin anar a dipositar els electrodomèstics i els altres materials que no poden dipositar-se en cap dels contenidors de la via pública.
 
Per facilitar la recollida selectiva de residus, l’Ajuntament posa a disposició dels veïns i veïnes d’Òdena un lot de tres bosses reutilitzables les quals faciliten tant l'emmagatzematge dels residus que es generen a la llar com el seu posterior trasllat als contenidors especials instal·lats als carrers. Cada bossa té el mateix color que els contenidors als quals s'ha d'abocar el contingut de les bosses; la verda per al vidre, la groga per als envasos plàstics i llaunes i la blava per al paper i cartró. Les bosses es poden passar a recollir per l'Ajuntament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana on s'entregaran fins a esgotar existències. 
 
El regidor de serveis territorials, Raúl Galan, explica que la campanya arriba en el marc Setmana Europea de la Prevenció de Residus però també a un mes previ de les festes nadalenques dies de l’any que es generen més residus i que és més important que els ciutadans reciclin i tinguin un consum responsable. L’objectiu és fomentar la recollida selectiva de residus perquè es creïn hàbits de reciclatge i recordar com fer-ho bé. 
 
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que compta amb el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i té per objectiu sensibilitzar sobre la importància d’evitar la generació de residus, des de la reducció, el foment de la sostenibilitat, la promoció del consum responsable i la prevenció des de tots els àmbits.
Darrera actualització: 19.11.2019 | 14:18