Òdena referma el rebuig a la violència masclista amb l’adhesió al manifest del 25 de novembre

Dimecres, 11 de novembre de 2020 a les 07:30

El ple de l’Ajuntament d’Òdena va aprovar per unanimitat Manifest institucional pel Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que se celebra el 25 de novembre, consensuat per la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis  i la Delegació del Govern d’Espanya a Catalunya.

El text recorda que l’origen d’aquest Dia internacional va ser l’assassinat el 25 de nombre d’ara fa 60 anys de tres germanes activistes polítiques, Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal. Reivindica que des d’aleshores “no han cessat els esforços de moviments socials, feministes i de tots els àmbits per a eradicar les violències masclistes” i posa en valor iniciatives populars dels últims anys que "anuncien que el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” com el #NoEstàsSola, el #MeToo o el #YoSiTeCreo". Malgrat tot, recorda que “el repte és enorme: es tracta de canviar la societat i destruir el poder patriarcal”.

En el manifest d’enguany diu que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort” i reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes”. Recorda que “els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. I es dirigeix als homes que estan “en contra d’aquestes violències” i que saben que un dels seus “amics, familiars, coneguts les exerceixen”: “és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”, sentencia.

El document acaba adreçant-se als agressors, recordant-los que “no hi haurà espai per a la impunitat”, i també a la ciutadania: “Les violències masclistes només es poden eliminar des de l’arrel, sigues tu també còmplice en la construcció d’aquest món millor”.

Darrera actualització: 11.11.2020 | 07:37