Òdena reivindica els valors del 25N

Dimecres, 1 de desembre de 2021 a les 09:30

Entre mitjan i final de novembre s’han dut a terme diverses propostes

L’Ajuntament d’Òdena va dur a terme, del 15 al 30 de novembre, diverses propostes per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el 25N. Durant les jornades, es van organitzar activitats de diferents disciplines i per a totes les edats, que tenien com a objectiu conscienciar la població sobre la igualtat i la violència de gènere.

Des del consistori es vol agrair els odenencs i les odenenques que van participar en els actes programats. Així mateix, es vol fer una crida a la ciutadania per reivindicar, cada dia i no només el 25 de novembre, l’eliminació de la violència envers les dones i a favor d’una societat cada vegada més igualitària.

La programació organitzada per commemorar aquesta data va incloure diferents propostes de caire cultural i social, com la presentació del projecte “Poble Segur”, un espectacle de dansa contemporània i teatre físic, una sessió de cinema, tallers per dissenyar i pintar pancartes o una sessió de contes. També es va fer la lectura del manifest amb motiu del 25N i una encesa d’espelmes.

A més d’aquestes activitats, des de les regidories d’igualtat dels ajuntaments de la Conca d’Òdena i des de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) es van tirar endavant diferents iniciatives per visibilitzar la commemoració del 25N. En aquest sentit, es va presentar la campanya de prevenció de les violències masclistes, es van instal·lar tòtems i es van penjar la pancartes contra la violència masclista i es va il·luminar de color lila la façana de l’Ajuntament i de l’església Mare de Déu de la Pau al Pla de la Masia.

La programació amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere es va dur a terme des de les àrees d’Igualtat, Serveis a les Persones i Joventut de l’Ajuntament, la Biblioteca l’Atzavara i l’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

Darrera actualització: 01.12.2021 | 09:33