Òdena se suma als actes de commemoració del Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites

Dimarts, 13 de febrer de 2024 a les 00:00

La façana de l’Ajuntament i la rotonda del Pla d’Òdena s’il·luminen de vermell per sensibilitzar sobre les Cardiopaties Congènites, una malaltia cardiovascular que afecta més de 60.000 persones a Catalunya

L'Ajuntament d’Òdena se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites, que tindrà lloc aquest dimecres 14 de febrer, i il·lumina de color vermell la façana de l'Ajuntament i la rotonda del Pla d’Òdena. D'aquesta manera, el consistori se suma a la petició de l'Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) i la Fundació CorAvant per mostrar el suport a les persones que pateixen aquesta malaltia cardiovascular.

Actualment, a Catalunya hi viuen més de 60.000 persones amb cardiopatia congènita o sorgida de la infància o la joventut, de les quals una tercera part són infants i adolescents.

Cada any, a Catalunya, neixen uns 600 infants amb cardiopatia, dels quals una tercera part necessitaran intervenció quirúrgica durant el primer any de vida. Les cardiopaties congènites són el grup més freqüent dins el de les malformacions congènites, 1 de cada 100 naixements.

L’AACIC aprofita aquesta data per donar el tret de sortida al 30è aniversari de l’entitat amb la publicació d’un manifest per una societat que respecti, acull i inclogui la realitat dels infants i adolescents que viuen amb una cardiopatia i la de les seves famílies (el trobareu adjunt a la notícia).

L’Associació de Cardiopaties Congènites anima a tothom a sumar-se a donar visibilitat a la malaltia amb la campanya #corquecreix.

 

Darrera actualització: 13.02.2024 | 06:35