Òdena s’empodera del 8M amb una desena d’activitats

Dimecres, 17 de març de 2021 a les 00:00

Òdena ha commemorat el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb prop d’una desena d’activitats adaptades a la situació sanitària. Entre les més destacades, la quarta edició del concurs creatiu “Fem visibles les dones”. El concurs, impulsat per l’àrea de Joventut, animava als joves d’entre 10 i 18 anys a homenatjar la figura de dones amb un retrat, una fotografia, la composició d’un poema o un escrit. Les guanyadores han estat Zoe Vera, de 1r d’ESO, amb el treball “Som invencibles”; Elsa Torra, de 6è de primària, amb “Les Germanes Popovy”; i Mariona Rubio, de la categoria de 4rt i 5è de primària, amb un treball sobre Maria Colell. Les obres participants estan exposades a la planta baixa de l’Ajuntament d’Òdena i són visibles des de l’exterior a través de la vidriera.

El diumenge dia 7 de març es va dur a terme la sortida al cim de Puig Aguilera, coordinada amb la Colla Excursionista Matinera d’Òdena, on hi van participar unes 70 persones. Un cop finalitzada la caminada, a la plaça Major, es va llegir el Manifest del 8M i es va fer entrega dels premis del 8è Concurs de Cartells del 8M de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD).

El dia 8 la Biblioteca l’Atzavara va organitzar un passi de diferents documentals i curtmetratges sobre les dones. A més, durant tot el mes, la biblioteca ha acollit diferents exposicions: del 3 al 20 de març “Visca la Revolució”; del 6 al 13 de març “Temàtica La Dona”; i del 8 al 21 de març “Les dones a l’aviació”.

Els dies 9 i 12 de març va tenir lloc una gimcana “fem visible les dones” per als alumnes de l’Institut-Escola Castell d’Òdena, el dia 9 al nucli i el 12 al Pla d’Òdena amb l’objectiu de fer reconeixement i donar llum a dones, que pel fet de ser dones no han tingut la mateixa visibilitat que tenen els homes.

Darrera actualització: 17.03.2021 | 08:10