Òdena viu una participada setmana de les persones grans

Dilluns, 6 de novembre de 2023 a les 00:00

Òdena va finalitzar el mes d’octubre amb una participada Setmana de les Persones Grans, del 20 al 31 d’octubre. L’homenatge a les persones grans va posar punt i final a una setmana intensa d’actes per a commemorar el dia internacional del col·lectiu, que se celebra cada any l'1 d'octubre.

Des de l’Àrea de Joventut i de la Gent Gran de l’Ajuntament, es va oferir una visita guiada i taller a l’exposició  “Controles?”, al Teatre Unió Agrícola. Es tracta d’una exposició itinerant i interactiva amb l’objectiu de proporcionar informació sobre drogues, treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum i fomentar el bon ús de les “pantalles” TIC.

A la tarda del mateix divendres 20, també es va oferir una xerrada col·loqui sobre el dany cerebral adquirit (DCA), a càrrec de Montse Ramos de DCA Anoia. Un acte que va acollir la Biblioteca Atzavara, i que va servir per apropar aquesta malaltia a la població, poder-ne parlar i donar a conèixer la situació de les persones afectades i familiars.

Una de les activitats que van generar molta expectació va ser la recuperació del torneig de petanca i el Trofeu de la Setmana de la Gent Gran d’Òdena, organitzat pel Club Petanca Odenense, per al col·lectiu de la gent gran (a partir de 60 anys), a la pista de petanca del Pla d’Òdena. Va ser una tarda molt participada on es va gaudir d’aquesta pràctica esportiva.

Dimarts 24, la Biblioteca L’Atzavara va oferir la projecció de la comèdia dramàtica “El Exótico Hotel Marigold”, sobre un grup d'ancians anglesos que decideixen gaudir de la seva jubilació a Bangalore.

Finalitzades les obres d’adequació de l’espai del Casal de la Gent Gran del Centre Cívic El Pla, dimecres 25 d’octubre va tenir lloc la inauguració del Casal, amb un petit refrigeri. L’acte va comptar amb una molt bona participació, i seguidament es va fer una xerrada sobre “La biblioteca l’Atzavara: serveis, activitats, diversitat i inclusió social”, a càrrec d’Eva Xaver Junyent, directora de la biblioteca l’Atzavara. En el marc de la xerrada, es va presentar el nou servei de biblioteca al Centre Cívic del Pla, un servei a disposició del públic de dilluns a divendres, de 9:30h a 11:30h i de 17h a 19:30h. D’aquesta manera, s’amplia el servei de lectura al barri del Pla, on també s’hi organitzaran clubs de lectura en veu alta i moltes altres activitats més.

Dijous va ser el torn de la sortida cultural per a majors de 60 anys, que enguany es va fer a l’Espluga de Francolí. Durant la sortida es van visitar les coves per conèixer el passat històric de la nostra humanitat, i la destil·leria Fassina Balanyà, l'única destil·leria conservada i restaurada de Catalunya.

Finalment diumenge va ser el dia dels homenatges, a la festa de la vellesa, on es va poder gaudir d’una paella popular com a cloenda de la Setmana de la Gent Gran.

L’acte va retre homenatge a l’odenenc i odenenca més grans, i als matrimonis que enguany celebraven els 50 anys de casats. Seguidament, es va poder gaudir de la música i l’espectacle del grup “Il·lusió” Vella Amistat, que van representar cançons de tota la vida.

El punt i final de la celebració no va ser fins dimarts 31 d’octubre, amb “Hora del Cafè”, una trobada amb l’Associació de la Gent Gran d’Igualada, per tal d’intercanviar experiències i vivències, al Casal de la Gent Gran del centre cívic El Pla.

 

Darrera actualització: 06.11.2023 | 11:31

Imatges