Odenas (França) visita Òdena, el seu municipi agermanat

Dimecres, 3 d'abril de 2024 a les 00:00

Del 29 de març a l’1 d’abril, coincidint amb els dies de Setmana Santa, 11 famílies d’Òdena van acollir 32 persones vingudes d’Odenas, el seu poble agermanat francès, seguint així l’intercanvi que es fa cada dos anys.

L’Associació Cultural d’Agermanaments d’Òdena amb la col·laboració de la regidoria de cultura de l’Ajuntament, va dissenyar un programa d’actes per tal de fer gaudir de la oportunitat d’enriquiment cultural i de l’experiència, a totes les persones visitants i persones voluntàries d’Òdena.

Odenas és un municipi francès vinícola, amb molta població de professió viticultora. A la trobada, es va voler donar a conèixer el sector vinícola del territori, amb dues activitats principals centrades en el vi i el cava: una visita al Món Sant Benet (Bages) el dissabte, i la visita a les caves Bohigas, el diumenge.

Els actes van començar el divendres 29 de març, amb el sopar de germanor al Teatre Centre Agrícola. Dissabte 30 de març, es va visitar el Món Sant Benet on també es va fer un tast de vins del Bages; per altra banda, els més joves van gaudir d’un matí d’aventura al Paintball d’Aguilar. Seguidament, després de dinar, es va visitar el Parc de l’Agulla de Manresa. Arribats a Òdena, totes les famílies van visitar un recull fotogràfic i de vídeos sobre Òdena-Odenas a la Biblioteca L’Atzavara.

Pel que fa al diumenge 31 de març, a les 10 del matí es va celebrar la rebuda institucional a l’Ajuntament d’Òdena. Als parlaments, l’alcalde Jaume Xaus i la regidora de cultura Vanessa Garcia, van posar en valor l’enriquiment cultural que suposa l’agermanament per ambdós municipis, com també van fer un agraïment a l’Associació d’Agermanaments d’Òdena per tota la programació dissenyada. Seguidament, François Bertin, primer tinent d’alcalde d’Odenas, va agrair la rebuda i va encoratjar a tothom a mantenir el lligam de l’agermanament any rere any. També va dedicar unes paraules la presidenta del Comité de Jumelage de Odenas, Angelique Josse Revert, molt agraïda i encoratjada a seguir compartint experiències plegats. Finalitzats els parlaments, hi va haver un intercanvi d’obsequis commemoratius.

Finalitzat l’acte institucional, es va fer una visita guiada amb tast de vins i cava a caves Bohigas. A la tarda, es va visitar al Museu del mas Jorba de les Planes d’Òdena, de màquines i eines en desús; finalment, a la tarda, l’Associació Petits Viticultors Conca Òdena van oferir un tastet de vins de la regió de França i de l’Anoia, acompanyat de formatges i embotits. El sopar va estar acompanyat per l’actuació musical de Los Signos.

Coincidint amb la trobada, la comissió jove Gargantua Odenenca, en agraïment a la presidenta de l’agermanament d’Odenas i els joves que van visitar Òdena, va regalar una samarreta i un got de la Gargantua Odenenca, amb una fotografia de record d’aquest agermanament 2024. L’Ajuntament posa en relleu la importància de la implicació dels joves del municipi, claus per a la continuïtat de l’agermanament.

Enguany es van celebrar 24 anys d’agermanament amb Odenas; la propera cita d’ambdós municipis serà d’aquí 2 anys, amb la visita d’Òdena al municipi francès.


 

Darrera actualització: 03.04.2024 | 12:17