Poble Segur organitza una nova sortida exploratòria pels espais insegurs d’Òdena amb perspectiva de gènere

Dimecres, 23 de de febrer de 2022 a les 14:00

Deu persones voluntàries van acompanyar regidores i tècniques responsables del projecte en el recorregut

El projecte Poble Segur és una intervenció social  que s’impulsa des de l’Àrea de polítiques d’Igualtat  amb un treball transversal en totes les àrees  de serveis a les persones,  de territori i de vigilància municipal  de  l’Ajuntament d’Òdena,  amb la finalitat de fer accions de millora que permeti a les nenes i dones sentir-se lliures de caminar pel seu municipi, alhora que es promou que les dones participin en aquestes accions d’apoderament per tal d’escoltar la seva veu. Està clar que si és un municipi segur per les dones, és segur pels homes.

Des d’aquesta àrea  es  va organitzar dimecres 16 de febrer una nova sortida exploratòria per recórrer els espais insegurs del municipi en clau de gènere, aquesta vegada al nucli del Pla d’Òdena. Deu voluntàries van acompanyar les quatre persones responsable del projecte de l’àrea de serveis a les persones, a les regidores Alba Gallardo i Vanessa Garcia i a un guàrdia municipal en aquest recorregut que va arrencar a la plaça de l’església Verge de la Pau

Aquest punt de partida ja va ser un exemple de la sensació d’inseguretat que les dones poden percebre  des del moment que es fa fosc, amb molt mala il·luminació malgrat ser una zona concorreguda per estar a tocar de l’església Verge de la Pau, de la llar d’infants i de la pista poliesportiva. La sortida va continuar després pel barri Sant Pere, pels carrers de Sant Jaume, Sant Pere, de la Línia, Sant Bartomeu i carrer Calç. Tot seguit es van visitar els punts de l’inici del camí del es vinyes, carrer Barcelona, carrer Girona, carrer Comerç i primer tram del carrer Lleida. Després van travessar la carretera per continuar l’exploració als carrers Tarragona,  Bages i Urgell, i tornar pel carrer Manyoses, cal Riba i Ametller, fins arribar al carrer Anoia.

El recorregut de la sortida exploratòria es va basar en les respostes recollides a l’enquesta en línia que es va penjar al novembre en què es demanava al veïnat d’Òdena  si se senten segures caminant soles de nit, els punts que els generen més inseguretat i el motiu que els la provoca. Durant la visita a aquests punts en què es percep inseguretat es van posar en comú possibles accions per aconseguir reduir aquesta sensació. Aquests resultats després es posen en comú amb l’Àrea de territori i es valora conjuntament quines accions es poden fer a cada punt a curt, mig i llarg termini.

El projecte Poble Segur va arrencar el mes de novembre amb una primera sortida al nucli d’Òdena, i finalitzarà el proper 9 de març al  nucli de l’Espelt. Poble Segur forma part de la campanya de sensibilització, prevenció i erradicació de la violència de gènere organitzada per les Àrees d’Igualtat i de Serveis a les Persones.

Darrera actualització: 23.02.2022 | 14:25

Imatges

Poble segur 1 Poble segur 2