Un reeixit grup de caramellaires ompliren d´alegria els diferents nuclis d´Òdena

Dilluns, 12 d'abril de 2010 a les 00:00

Aquest passat cap de setmana primaveral va enmarcar els danses i cançons protagonitzades pels 150 caramellaires que recorregueren el municipi d´Òdena. Enguany ha estat una de les edicions més reexides de les caramelles odenenques. Aquesta activitat, que rep el suport de l´Ajuntament d´Òdena, ha estat organitzada des de l´Associació de Caramellaires d´Òdena. Els cavalls i el carro de Can Magí de Viladés no hi faltaren i la furgoneta de l´Ajuntament s´omplí de quitxalla per anar d´un nucli a l´altre del municipi transportant l´esperit de l´amor i l´amistat en cada racó d´Òdena.

Les actuacions començaren el dissabte 10 d´abril després de dinar a Can Viadiu, seguidament s´anà a Can Magí de Viladés, a Can Brunet i després a la Plaça de l´Església Verge de la Pau. Les dues darreres parades del dissabte van ser a les Casetes d´en Mussons i a l´Espelt. Després d´aquesta tarda intensa on petits i grans, i en moltes ocasions famílies senceres, participaren de les caramelles, se seguí el recorregut l´endemà diumenge. Els clavells tampoc hi faltaren a la Raval d´Aguilera que és on s´actuà per començar el dia de diumenge. Seguidament s´anà a Puig Rabat, al Parc de la Font. Aquí els 150 caramellaires esmorzaren i després va ser el moment, al punt del migdia, d´anar a la missa celebrada a l´Església Sant Pere Apòstol i que fou dita pel mossèn de la parròquia Antoni M. Bausili. Ell mateix juntament amb feligresos i altres persones que s´aplegaren de públic a la Plaça Major, també foranes, van gaudir de les danses i de les 14 peces que formaven el repertori de cançons d´enguany. Algunes de les peces les cantaven els menuts, d´altres en conjunt i alguna altra només els més grans.

Després de la gran actuació feta a la Plaça Major els caramellaires anaren al carrer de la Guixera. Enguany aquest carrer quedà estret degut a la gran quantitat de participants, cal destacar la gran quantitat d´infants, del grup de caramellaires. Per acabar de gaudir d´aquest cap de setmana intensiu, els caramellaires s´aplegaren a dinar al menjador del CEIP Castell d´Òdena on després els menuts pogueren disfrutar dels jocs a l´exterior de la pista de l´escola.

La direcció de les caramelles anà a càrrec d´en Jepi Baulida. Referent als instruments es pogueren sentir 4 guitarres i dos acordions. Aquí debutà l´alumna del CEIP Castell d´Òdena, Marina Toledo.

Darrera actualització: 27.02.2019 | 15:41

Enllaços

Imatges