Una exposició sobre el paper de les dones a l’aviació i una activitat educativa sobre l’aventura de volar, les propostes d’Aerosport

Dimarts, 2 de març de 2021 a les 18:00

L’exposició “Dones a l’aviació”, organitzada per Fira d’Igualada, s’inaugura coincidint amb el Dia Internacional de les Dones

Reprenent l’eix temàtic central previst pel festival de l’any passat, “Les dones a l’aviació”, Fira d’Igualada ha organitzat diverses activitats al voltant de la contribució femenina al sector aeronàutic coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

“Les dones a l’aviació” és l’exposició que es podrà veure del 8 al 21 de març a la Biblioteca l’Atzavara d’Òdena. La mostra repassa les principals fites del món de l’aeronàutica assolides per dones i fa un recorregut per la història de l'aviació per conèixer l’indispensable paper de les dones en aquest camp des dels seus inicis fins a l’actualitat. L’exposició forma part de l’agenda d’actes del Dia Internacional de les Dones de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) i serà itinerant per arribar als set municipis de la Conca d’Òdena, a les escoles que participen al programa “L’Aventura de volar” i altres centres educatius de l’Anoia que la demanin. Les activitats organitzades enguany per Aerosport tenen el suport de l’Institut Català de les Dones, l’Ajuntament d’Igualada i l’Ajuntament d’Òdena.

D’altra banda, Fira d’Igualada també ha produït “L’aventura de volar” una proposta educativa organitzada per Aerosport que té com a objectiu apropar el món de l’aeronàutica als infants de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària perquè puguin experimentar i fomentar la seva creativitat cientificotecnològica, i té en compte la perspectiva de gènere perquè les vocacions científiques no es vegin truncades per cap estereotip. Es tracta d’una proposta didàctica que els mestres poden dur a terme a l’aula de manera senzilla; inclou el guió detallat de les activitats i el material de suport per al professorat. Al final de l’activitat tindrà lloc una trobada virtual de l’alumnat amb experts i expertes de l’aeronàutica i l’aviació. Les escoles que es vulguin inscriure ho poden fer fins el dia 31 de març a través del correu electrònic aerosporteduca@firadigualada.org. Per a més informació es pot consultar la pàgina web  firaigualada.org/aerosport.

Finalment, també es farà una jornada tècnica adreçada als professionals del sector de l’aeronàutica, encara en una data per determinar. Malauradament, l’actual situació de pandèmia no permet que se celebri, tampoc enguany, el tradicional festival aeri Aerosport.

Font: Fira d’Igualada

Darrera actualització: 03.03.2021 | 07:48