“Jocs de taula: un repte deliciós”, el nou projecte per a la gent gran d’Òdena

Dimecres, 21 de febrer de 2024

Davant l’interès manifestat per la població odenenca major de 65 anys de fer tallers d'estimulació cognitiva, jocs, reptes i descoberta, s’ha organitzat aquest projecte intergeneracional que consisteix en crear un espai de trobada entre els dos col·lectius del poble: persones majors de 65 anys i joves voluntaris estudiants de l'IE. El taller anirà a càrrec de Marta Brufau, i no tindrà cap cost.

Durant cada jornada, es presentarà i es jugarà a un joc diferent, sent un total de 6 jocs de taula diferents, començant pel Rummikub.

Es tracta d’una activitat amb molts beneficis pels dos col·lectius, ja que el joc no és només patrimoni de la infància i la joventut, sinó que és sa en qualsevol moment de la vida. A través d’aquest projecte es pretén treballar l’autoconeixement, com a element motivacional essencial, i el desafiament dels reptes i el joc, per conèixer-nos i posar-nos a prova.

La iniciativa farà que joves i persones grans juguin plegats, interactuïn i conjuntament abordin les instruccions i la lògica del joc. 

Nou projecte nascut per la voluntat d’ambdues parts 

“Jocs de taula: un repte deliciós” ha nascut fruit de la voluntat d’ambues parts implicades. Per una banda, els coordinadors de coeducació, convivència i benestar (COCOBE) de l’IE Castell d’Òdena cercaven alguna activitat al nucli d’Òdena que realitzés el col·lectiu de la gent gran, doncs hi havia un grup d’alumnat que interessat en fer voluntariat al col·lectiu de la gent gran.

Per altra, amb la intenció de potenciar les activitats amb la gent gran, i l’interès d’algunes persones implicades, es va trobar oportú iniciar aquest projecte conjunt.

 

Darrera actualització: 12.02.2024 | 18:40