Consens institucional respecte de les mesures socials per als habitants de la Conca d’Òdena durant el confinament

Dissabte, 14 de març de 2020 a les 14:35

Els alcaldes de la conca d’Òdena, Marc Castells, Noemí Trucharte, Schummi Juárez i Maria Sayavera, acompanyats per Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya, han comparegut en roda de premsa aquest matí de dissabte per explicar les mesures socials.

Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya, agraeix el consens dels 4 alcaldes per tirar endavant les mesures socials. Això ens permet actuar amb agilitat col·lectius desfavorits: gent gran, malalt crònics... que estan encara en situació més vulnerable que la resta de la població.

Els tècnics i tècniques, voluntaris i ciutadans que els hagin d’ajudar tenen l’accés restringit per protegir-les i reduir el risc de contacte. I s’ha aprovat un primer paquet de mesures que consisteix a:

  • Mantenir oberts bancs d’aliments municipals com a servei essencials. Allà hi va la població més vulnerables. S’extremaran precaucions.
  • Mantenir els serveis a domicili de les persones més vulnerables i que no tenen cap més solució, per part tècnics municipals o organitzacions socials.
  • Incrementar trucades proactives a persones desfavorides per veure quina és la seva situació i fer acompanyament emocional.
  • Garantir que els nens i nenes de la comarca de famílies amb especial vulnerabilitat que tenen assegurat el menjador escolar i ara no el poden  gaudir, preparant dispositiu per fer arribar ajuda via targes d’alimentació o sistema similar que anunciarem en un parell de dies.
  • Oferir línia gratuïta per trucar les 24h al dia a persones que tenen servei de teleassistència i, a més, rebran trucades per mantenir contacte cada 2 o 3 dies màxim.

Si necessiteu més informació podeu contactar amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Aquest cap de setmana, tant dissabte com diumenge, l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Òdena oferirà servei d'atenció telefònica de 7.30 a 22 h. Hi podeu contactar al 938 017 075.

Gràcies a totes les veïnes i veïns per seguir els protocols i recomanacions. Tan bon punt tinguem més informació, us la farem saber.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 11:41