Els alcaldes i alcaldesses fan una crida al comportament responsable en la nova fase de desconfiament

Dimecres, 20 de maig de 2020 a les 00:00

Els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena han valorat avui l’entrada dels set municipis en la fase 1 del desconfinament. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat en primer lloc que “és sens dubte una bona notícia, perquè vol dir que fins ara hem fet les coses bé. Però no podem oblidar que nosaltres hem estat en la fase -1, hem estat en un moment molt complicat, però gràcies a l’esforç i a la disciplina dels ciutadans hem aconseguit remetre aquest episodi. Malgrat tot, encara no ens han desconfinat i queden, encara, diverses fases per superar. Per tant, no val a badar”.

Castells també ha fet referència a l’obligatorietat d’usar mascaretes en espais tancats i ens espais oberts en què no es pugui garantir l’espai de seguretat i, en aquest sentit, ha recordat que aquests dies s’ha procedit al repartiment de 14.000 mascaretes entre les persones majors de 65 anys que viuen als municipis de la Conca i ha anunciat que properament se’n farà una segona remesa. També ha agraït públicament la col·laboració dels voluntaris de Creu Roja Anoia i dels diferents ajuntaments, que dissabte al matí van ser al pavelló de Les comes ensobrant aquesta primera remesa de mascaretes, que ha estat possible gràcies a la donació d’un empresari de casa nostra.

Entre les mesures que s’han establert des dels ajuntaments de cara a facilitar l’adaptació a la fase 1, l’alcalde d’Igualada ha destacat les facilitats que s’han donat als bars i restaurants per ampliar i adequar les terrasses. El balanç d’aquests primers dies és que l’adaptació dels espais ha estat correcta. Castells ha advertit, però, que “s’ha de complir estrictament la normativa i, per tant, els serveis d’inspecció dels respectius ajuntaments vetllaran perquè això sigui així”. Els alcaldes i alcaldesses també fer una crida al comportament responsable de les persones que van a aquestes terrasses i han aprofitat per fer “una crida general al civisme”.

Pel que fa a les reunions i gestions que s’estan fent amb altres administracions, Marc Castells ha anunciat que demà tindran una trobada virtual amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i també hi ha programada una reunió amb el delegat de l’estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro. L’objectiu és estudiar mesures i projectes que ajudin a reactivar l’economia de la Conca d’Òdena.

Els alcaldes i alcaldesses també han insistit en un tema que els preocupa des del primer dia i han informat que han rebut queixes de la Unió Empresarial de l’Anoia i dels sindicats de la comarca sobre la qüestió encara no resolta de les baixes dels treballadors amb domicili fora de la Conca d’Òdena i que durant el confinament perimetral no van poder accedir als seus llocs de treball. Els ajuntaments consideren que es tracta d’una gran injustícia i han decidit sol·licitar una entrevista amb els responsables del Ministeri de Seguretat Social per trobar una solució ràpida i definitiva.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 10:47