L’Ajuntament d’Igualada comptarà amb un edifici de titularitat privada per destinar a l’atenció mèdica en cas que fos necessari

Dilluns, 16 de març de 2020 a les 16:30

L’empresa propietària de l’edifici, COLISEE, ha posat l’equipament a disposició dels ajuntaments de la Conca d’Òdena després de l’anunci de l’alcalde d’Igualada en què ha expressat la intenció de demanar-ne la cessió a través del Departament de Salut.

Per altra banda avui també s’han obert dos corredors per a l’entrada i sortida de mercaderies de la zona confinada amb voluntat recolzar el sector de l’economia productiva.

Igualada, 16 de març de 2020 – Aquest matí, els alcaldes de la Conca d’Òdena han anunciat la intenció de demanar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que l’edifici de l’antiga Mútua Igualadina (c/Sant Carles, 41) es posi a disposició de la conselleria i dels ajuntaments del territori confinat per realitzar atenció mèdica a les persones que ho requereixin. Després d’aquest anunci, hi ha hagut l’Ajuntament i l’empresa propietària de l'edifici, COLISEE, que ha posat l’equipament a disposició de l’administració de manera voluntària, sense necessitat de cap tràmit intermediari amb el Departament de Salut.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que aquesta petició es fa com a mesura preventiva, en el cas de que en un futur es necessiti. En aquest sentit, Castells ha afirmat que “a Igualada i a la Conca d’Òdena sempre ens hem anat avançant pel que fa a les mesures preventives d’aquest episodi greu atenent a les recomanacions dels experts. És en el mateix sentit, que avui fem aquesta petició. No es tracta d’una petició alarmista, sinó d’una petició responsable per avançar-nos a possibles esdeveniments que esperem que no haguem de viure. En moments extraordinaris com aquest, hem d’aplicar i preveure mesures extraordinàries”. L’edifici en qüestió, de titularitat privada, estava a punt de ser inaugurat com a residència per a persones grans i té una capacitat de 90 llits.

Per altra banda, Castells ha explicat també que avui s’han activat dos corredors per a l’entrada i sortida de mercaderies (camions i furgonetes) de la zona confinada amb voluntat recolzar el sector de l’economia productiva. Els punts d’accés són a la sortida 549 de l’A-2 (Sant Genís-Sesoliveres) i l’accés a C-37/C-15 (zona Carpi). Aquesta mesura respon a la petició que vam fer a la Generalitat davant la nostra preocupació per garantir que la nostra economia productiva no es paralitzés. En aquest sentit,  l’alcalde Marc Castells ha volgut agrair tant a la Generalitat, com als sindicats i la Unió Empresarial de l’Anoia per col·laborar en activar aquests corredors.

L’alcalde d’Igualada també ha explicat que s’ha creat un comitè de crisis format pels alcaldes i les alcaldesses de la Conca d’Òdena i experts en emergències sanitàries i humanitàries. En aquest comitè s’han creat diferents comissions que estan treballant en diferents iniciatives vinculades a projectes socials i en l’aplicació de mesures que s’aniran anunciant.

Finalment, l’alcalde d’Igualada ha enviat un missatge de suport i escalf tant als malalts com a les famílies de malalts i víctimes del coronavirus i a la gent que es troba en aïllament. També ha expressat un sincer agraïment cap al personal sanitari que treballa a l’Hospital i als Centres d’Atenció Primària. Castells ha volgut insistir en la voluntat de transmetre i conscienciar de la gravetat situació: “cal que tothom entengui la importància de seguir les mesures de confinament i restar als domicilis. És cabdal seguir les mesures i directius proporcionades per les autoritats per tals de poder frenar la programació del virus”. De la mateixa manera, ha volgut agrair “la solidaritat, responsabilitat i generositat de la ciutadania en el compliment d’aquestes mesures per tal de mantenir les nostres famílies protegides”.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 11:37