Toca donar vida: vine a donar sang a Ã’dena

Dilluns, 26 de febrer de 2024 a les 00:00

El proper diumenge 3 de març, Òdena acull una nova campanya del Banc de Sang i Teixits, de 10 a 14 hores, al Centre Cívic Pla d’Òdena, per a donar sang. 

Cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang a Catalunya per garantir que tothom tingui sang quan en necessita. Tothom qui vulgui donar sang, es pot apuntar a través de la web https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/

Enguany, per tal de fer difusió de la campanya, els alumnes de l’IE Castell d’Òdena han dissenyat els cartells promocionals.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.

On es pot donar sang?

A part de l’espai habilitat el pròxim 8 d’octubre, al Centre  Cívic del Pla d’Òdena (c/ Unió, 2), es pot donar sang en els 12 grans hospitals on el Banc de Sang té un espai de donació o bé en diverses col·lectes que s’organitzen cada dia per tot Catalunya. Al web donarsang.gencat.cat pots consultar tots els punts de donació disponibles.

 

Darrera actualització: 26.02.2024 | 14:07

Imatges