El desenvolupament econòmic de l'aeròdrom d’Òdena es faria allunyat de la zona d’habitatges

Divendres, 18 de setembre de 2020 a les 13:42

Es faria només si fos necessari, per fases, respectant l’entorn i prioritzant un tipus d’indústria que aporti valor afegit

Arran de la imatge apareguda a la portada de La Veu de l’Anoia de divendres 18 de setembre, l'Ajuntament d'Òdena assegura que treballa amb la resta de grups polítics del municipi, amb els veïns i amb la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament de la zona de l'Aeròdrom d'Igualada-Òdena.

El projecte, que es troba en una fase molt preliminar d’estudi, i en la qual encara caldrà seguir treballant, quedaria recollit al Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena.

Aquest desenvolupament es faria seguint tres principis bàsics:

  1. Protegir el creixement residencial del nucli de Pla d’Òdena cap a l’autovia A2.
  2. La possible nova zona d’activitat econòmica, al voltant de la pista de l’aeròdrom, quedaria allunyada de les zones d’habitatges del Pla d’Òdena.
  3. Prioritzar que el tipus d’indústries que es podrien instal·lar a la zona siguin aquelles que aportin un alt valor afegit, generant llocs de treball de qualitat vinculats a un tipus d’activitat lligada a l’aeronàutica i noves tecnologies. 

Per últim, el desenvolupament de la zona es faria només si hi hagués una demanda real seguint la línia apuntada; s’aniria implementant per fases, no urbanitzant tota la zona de cop i amb un creixement sostenible, respectant l’entorn natural, protegint el Pla d’Oranies i els camins i les zones de passeig existents a Òdena.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 10:19