El president Quim Torra anuncia en una trobada amb els alcaldes/ses i agents socioeconòmics de l’Aliança per la Conca les primeres mesures per a la reactivació econòmica del territori

Dilluns, 25 de maig de 2020 a les 00:00
• La Generalitat destina 1,5 milions d’euros per ajudar el sector comercial i de serveis de la Conca 
• En la propera convocatòria d’ajuts a la indústria s’introduirà un criteri territorial per compensar el major impacte patit pels municipis de la Conca d’Òdena
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest dilluns l’Ajuntament d’Igualada per mantenir diverses reunions i avaluar les repercussions de l’episodi de Covid-19 a la Conca d’Òdena, atesa la especial incidència que va provocar el confinament perimetral dels quatre municipis. La primera trobada ha estat, precisament, amb els alcaldes i alcaldesses dels set ajuntaments de la Conca i en la que, per part d’Òdena, ha participat l’alcaldessa, Maria Sayavera. 
Seguidament, s’han incorporat a la reunió la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, i els representants dels agents socieoconòmics que s’han integrat a l’Aliança per la Conca: Fira d’Igualada, Unió Empresarial de l’Anoia, Delegació a l’Anoia de la Cambra de Comerç, CCOO, UGT, Igualada Comerç, Associació Mercat de la Masuca, Asssociació Nou Centre d’Igualada, Unió d’Establiments de Comerç de Santa Margarida de Montbnui i Associació de Comerç de Vilanova del Camí. 
En la trobada, el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera Àngels Chacón han presentat als alcaldes i alcaldesses i als agents socioeconòmics de la Conca d’Òdena les primeres mesures concretes per a la reactivació d’aquet territori. La primera és una subvenció d’1,5 milions d’euros a la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena destinats al sector del comerç i de serveis. La segona mesura és l’aportació de 2 milions d’euros per al conveni amb l’Ajuntament d’Igualada per a la construcció d’un nou edifici destinat a acollir el futur campus de Ciències de la Salut en el solar de l’antic hospital, a costat mateix del Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut 4DHealth. Cal recordar que aquest projecte és una aposta estratègica de l’Ajuntament d’Igualada i de la Universitat de Lleida per consolidar la ciutat com a pol universitari. Així mateix, la Generalitat també ha anunciat un increment de 500.000 euros en el contracte-programa de la Universitat de Lleida per als estudis de ciències de la salut que es porten a terme a la capital de l’Anoia. Torra ha destacat, en aquest sentit, el desig de la Generalitat que Igualada en converteixi en un dels hubs en l’àmbit de la biodemedicina i de les ciències de la salut i ha anunciat que l’Hospital d’Igualada serà ben aviat hospital universitari I, pel que fa a l’àmbit industrial, el president Torra també ha anunciat que en la propera convocatòria d’ajuts s’introduirà un criteri territorial per compensar el major impacte patit pels municipis de la Conca d’Òdena i del seu entorn, atès que cap altre territori de Catalunya ha vist tan restringida la capacitat d’actuació en l’àmbit industrial arran de l’episodi de Covid-19. Torra també ha anunciat un pla d’ordenament urbanístic que ha de permetre que 300 hectàrees es puguin destinar a activitats industrials o relacionades amb les noves tecnologies.
El president Quim Torra ha agraït l’esforç dels set alcaldes per liderar els municipis en uns moments tan difícils: “us vull agrair que hàgiu estat la veu dels vostres veïns, dels vostres treballadors, dels empresaris, de l’hospital”. També ha agraït a la ciutadania de la Conca per l’extraordinari exercici de solidaritat i de compromís cívic: “ha estat un sacrifici immens i us vull dedicar unes paraules d’agraïment per haver-nos ajudat a tot el país”.
Darrera actualització: 25.05.2020 | 16:39