El projecte “embelliment de vies i zones verdes” escollit a través d'un pressupost participatiu ja és un fet

Dimarts, 5 d'abril de 2022 a les 10:00

L'ajuntament d’Òdena ha finalitzat aquest mes de març el projecte d'embelliment de vies i zones verdes als diferents nuclis del municipi, un projecte que els veïns i veïnes del poble van escollir en el primer procés de participació ciutadana que l'ajuntament d’Òdena va convocar.

A l’estiu de l’any passat, al juliol 2021, l'Ajuntament va fer una crida als odenencs majors de 16 anys a votar, mitjançant una butlleta o a través del web municipal Odena.cat, per algun dels 4 projectes que s’havien consensuat amb tots els grups municipals i recollit de peticions d’associacions del municipi per destinar-hi un pressupost de 10.000 euros;  embellir les zones verdes i vies del municipi, millorar els parcs, instal·lar un parc de cal·listènia a la zona exterior del Pavelló Mestre Vila Vell o especialització dels equipaments informàtics de la Biblioteca l’Atzavara.

Amb un 55,5%, el projecte guanyador va ser l’embelliment de zones verdes i vies del municipi. Així, les actuacions realitzades han estat: a l'avinguda Manresa d'Òdena nucli, a la jardinera existent s'ha fet renovació i plantació de vegetació i planta aromàtica als extrems del parterre, a la base estesa de capa d'escorça de pi per mantenir la humitat de la terra i instal·lació de nou sistema de reg. També al carrer La Línia del barri de Sant Pere i al carrer Major de l'Espelt s'han instal·lat unes torretes, amb varietat d'espècies vegetals i diferents calendaris de floració.

La voluntat de l’equip de govern és poder tornar a convocar a la ciutadania en un nou procés de participació aquest 2022.

Darrera actualització: 05.04.2022 | 10:02

Imatges