En el marc del 25N, la Conca d’Òdena organitza una quarantena d’actes per combatre la violència contra les dones

Dimarts, 14 de novembre de 2023 a les 00:00

EL 25 DE NOVEMBRE ÉS EL DIA INTERNACIONAL PER L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Les regidores d’igualtat dels set municipis de la Conca d’Òdena recorden que l’eliminació de les violències masclistes és un compromís que implica accions que perdurin més enllà d’aquestes dates

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) ha presentat aquesta setmana el programa d’activitats per reivindicar el 25N, dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, que aplega gairebé quaranta activitats gratuïtes que tindran lloc a la Conca d’Òdena des d’ara i fins a mitjans de desembre.

Amb aquest seguit d’actes es vol conscienciar la ciutadania que la violència masclista no afecta només un sol tipus de persona i que és crucial saber identificar-la per poder-hi fer front. La punta de l’iceberg de la violència masclista són els assassinats, les violacions i la violència física, però també és present en la societat patriarcal amb actituds més subtils i fruit dels rols tradicionals.

La commemoració del 25N també ens recorda que això ha de ser un impuls continu. Així doncs, l’agenda que proposa la MICOD, és plena d’activitats de reflexió, acció, reivindicació i visibilització i les regidores d’igualtat dels set municipis de la Conca d’Òdena volen que les converses, reflexions i accions més enllà d'aquestes dates. L'eliminació de les violències masclistes és un compromís constant que implica la reflexió individual, la revisió d'estereotips de gènere, la desconstrucció de normes imposades i posar fi a la impunitat que ha emparat el masclisme.

A més de penjar pancartes contra la violència masclista als balcons i il·luminar de color lila la façana dels ajuntaments, durant la setmana del 25N els municipis han organitzat desenes d’actes com ara una penjada de paraigües en homenatge a les víctimes de violència masclista a la Pobla de Claramunt o bé l’exposició amb material bibliogràfic sobre violències masclistes a les biblioteques de la Conca d’Òdena, on el jovent podrà gaudir de llibres i informació sobre gènere, sexualitat, autoconeixement corporal, i altres temàtiques sobre igualtat i diversitat. Els municipis de la Mancomunitat també arrenquen conjuntament una campanya publicitària que es podrà veure als diferents carrers i places per tal de prevenir, identificar i visibilitzar les violències masclistes amb diferents missatges interpel·ladors.

En total són gairebé una quarantena d’actes com ara xerrades d’expertes que aprofundeixen en l’impacte de les violències masclistes a la nostra comunitat, tallers pràctics que ensenyaran a crear espais segurs i promoure l’educació en la igualtat de gènere, esdeveniments culturals de música, projeccions de films de dones, exposicions, pintura o dansa. A Igualada i a Montbui es farà una marxa exploratòria per a identificar i analitzar l’espai des d’una mirada feminista; a Cal Badia tallers de pancartes reivindicatives; a La Pobla de Claramunt, taller d’autodefensa feminista; a Vilanova del Camí un taller per a joves sobre la sensibilització i reflexió envers les pròpies relacions;   a Castellolí un monòleg teatral de comèdia feminista; i a Òdena una presentació del nou punt lila diürn itinerant, entre molts altres actes.

L’agenda d’activitats per al 25N l’han impulsat les regidores d’igualtat Carlota Carner de l’Ajuntament d’Igualada, Judith Ranz de Vilanova del Camí, Coral Vázquez de Santa Margarida de Montbui, Alba Gallardo d’Òdena, Jèssica Maturana de La Pobla de Claramunt, Glòria Saiz de Castellolí i Pilar Queralt de Jorba. Totes elles conviden a la ciutadania de la Conca d’Òdena a participar en els diversos actes i a assistir a les concentracions ciutadanes que tindran lloc els dies 24 i 25 de novembre. L’agenda completa del 25N es pot descarregar des la pàgina web www.micod.cat.

Totes les activitats del 25N són gratuïtes i es desenvoluparan entre el 13 de novembre i el 12 de desembre. L’agenda ha estat coordinada per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones, la Diputació de Barcelona i el Ministeri d’Igualtat, i les activitats han estat organitzades per la Mancomunitat, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la MICOD, les Dones de les tardes dels dimecres, Quatre Cantonades, Drac Màgic, les biblioteques de la Conca d’Òdena, Igualada Jove, Espai Jove Can Muscons, Espai Jove Òdena, Mont-Jove de Montbui, el Casal de la Gent Gran de Vilanova del Camí, el Casal Cívic i Comunitari de Drets Socials de Montserrat, amb la col·laboració de l’Espai Cívic Centre, el Centre Cívic Nord i Mont-Àgora.

 

La MICOD

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) és una associació formada per 7 municipis de la comarca de l'Anoia, tots ells situats a la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer el 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren, i té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d'interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d'ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres.

 

AGENDA 25N

Activitats del 13 de novembre al 12 de desembre a la Conca d’Òdena

 

Dilluns 13 de novembre

TALLER INTERGENERACIONAL: Teixint papallones

Taller on es faran papallones amb ganxet amb l’objectiu d’associar la papallona com a símbol en contra de la violència de gènere i generar un debat intergeneracional, tot produint un canvi en la nostra societat.

Hora: 15.30 a 17 h

Lloc: Ateneu Gumersind Bisbal de La Pobla de Claramunt

Ho organitzen: Regidories d’igualtat, gent gran i joventut de l’Ajuntament de La Pobla de Claramunt.

 

Divendres 17 de novembre

MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES. La maternal, de Pilar Palomero

La Carla té 14 anys i és una jove desafiadora i rebel. Viu en un vell restaurant de carretera als afores d’un poble amb la seva jove mare soltera mentre falta a classe i passa les hores amb el seu amic Efraín. Quan la treballadora social s’adona que està embarassada de cinc mesos, Carla ingressa en ‘La Maternal’, un centre per a mares menors d’edat on comparteix el seu dia a dia amb altres joves com ella.

Hora: 19.30 h

Lloc: Teatre Unió Agrícola, d’Òdena

Ho organitzen: Ajuntament d’Òdena, Mancomunitat de la Conca d’Òdena i Drac Màgic.

 

Dissabte 18 de novembre

CONCERT: Dona, a càrrec de la Coral SI FA SOL.

Homenatge a les dones que han aconseguit, a través de les lluites, una vida millor.

El concert vol reivindicar les seves llibertats i la igualtat de gènere.

Hora: 20 h

Lloc: Església de la Soledat

Ho organitza: Coral SI FA SOL

 

Diumenge, 19 de novembre

MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES: La Amiga de mi amiga, de Zaida Carmona

Tenen trenta anys però viuen igual que quan en tenien vint, encara que ja no tenen edat per a convertir-se en joves promeses. Estan enamorades de l’amor, però, en la seva cerca, es destrossen les unes a les altres, errant d’ex-xicota en ex-xicota, de relació en relació. Amb el pop i l’auto ficció com a teló de fons assistim a un joc que s’inicia quan la Zaida, després d’una ruptura, torna a la ciutat.

Lloc: Cinemes Mont-Àgora

Hora: 18 h

Ho organitzen: Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, Mancomunitat de la Conca d’Òdena i Drac Màgic

 

Dilluns 20 de novembre

TALLER INTERGENERACIONAL: Teixint papallones

Taller on es faran papallones amb ganxet amb l’objectiu d’associar la papallona com a símbol en contra de la violència de gènere i generar un debat intergeneracional, tot produint un canvi en la nostra societat.

Hora: 15.30 a 17 h

Lloc: Ateneu Gumersind Bisbal

Ho organitzen: Regidories d’igualtat, gent gran i joventut de l’Ajuntament de La Pobla de Claramunt.

 

Dimecres 22 de novembre

PIDCES: Presentació del nou PUNT LILA diürn itinerant d’Òdena a l’alumnat de 5è, 6è i ESO

Hora: 8.30 a 13 h

Lloc: Institut Escola Castell d’Òdena

Ho organitza: Departament de Servei a les persones (Polítiques d’Igualtat, Ensenyament, Infància i Joventut) de l’Ajuntament d’Òdena.

 

Dimecres 22 de novembre

HORA DEL CONTE AMB MOTIU DEL 25N a càrrec de Mònica Torra

Contes per a la conscienciació envers estereotips i desigualtats de gènere

Hora: 17.30 h

Lloc: Biblioteca de Vilanova del Camí.

Ho organitza: Biblioteca de Vilanova del Camí.

 

Dijous 23 de novembre

Actuació del PUNT LILA diürn: Campanya d’informació, sensibilització i prevenció de la violència masclista i de gènere a la ciutadania.

Hora: 11 a 13 h

Lloc: Centre Cívic del Pla d’Òdena

Ho organitza: Departament de Serveis a les persones (Polítiques d’Igualtat, Serveis Socials  i Gent Gran) de l’Ajuntament d’Òdena.

 

Dijous 23 de novembre

XERRADA-COL·LOQUI: Abordatge de les violències institucionals des de la perspectiva de gènere, a càrrec d’Assumpció Perlas, advocada del SIAD de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

Discriminem, obstaculitzem o impedim l’exercici dels drets humans i l’accés a les polítiques públiques de les dones migrades? La llei d’Estrangeria està pensada com a una eina de control de la immigració?  Existeix el dret de tota persona a circular lliurement, art. 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans?

Inscripció prèvia: https://forms.gle/ZuWjEzZwLxCMLrB98

Hora: 16 h

Lloc: Auditori del Centre Cívic Nord

Ho organitza: Servei d’informació i atenció a les dones de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena

 

Dijous 23 de novembre

Actuació del PUNT LILA diürn: Campanya d’informació, sensibilització i prevenció de la violència masclista i de gènere a la ciutadania.

Hora: 17 a 18 h

Lloc: Camp de futbol Mestre Vila Vell

Ho organitza: Departament de Serveis a les persones (Polítiques d’Igualtat, Serveis Socials  i Gent Gran) de l’Ajuntament d’Òdena.

 

Dijous 23 de novembre

TALLER DE DANSA INTUÏTIVA

Taller de dansa per connectar amb el cos, desbloquejar tensions i veure què és realment el que el nostre cos necessita. Si despertes la creativitat a través del moviment i l’expressió, s’arriba a la sanació a través del cos.

Hora: 17.30 h

Edat: de 12 a 29 anys

Lloc: Cal Badia

Ho organitza: Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada

 

Dijous 23 de novembre

TALLER PER A JOVES: L’amor no ho pot tot

Sensibilització i reflexió envers les pròpies relacions, posant al centre el plaer, el bon tracte i els drets a partir de dinàmiques, a càrrec de Sònia Mateos Fernández.

Hora: 17.30 h

Lloc: Espai Jove Can Muscons de Vilanova del Camí.

Ho organitzen: Departaments de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de Vilanova del Camí amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Ministeri d’Igualtat, Pacto de Estado.

 

Dijous 23 de novembre

TALLER D’AUTODEFENSA FEMINISTA AFECTIVO-SEXUAL

En aquest taller explorarem quines són les micro i macro violències que podem viure en les nostres relacions sexo-afectives, i diferents mecanismes per a fer-li front. En aquest taller comprendrem com el masclisme impacta en la nostra vida sexo-afectiva i utilitzarem el potencial del grup per qüestionar-les i començar-les a desintegrar.

Taller no-mixte (per a dones i identitats no binàries) majors de 16 anys.

Inscripció obligatòria a comunicacio@quatrecantonades.cat

Hora: de 19 a 20.30 h

Lloc: Espai Cívic Centre

Ho organitza: Cooperativa Quatre Cantonades

 

Dijous 23 de novembre 

MARXA EXPLORATÒRIA

Acompanyades del Col·lectiu Punt 6, farem una marxa exploratòria pel nucli antic de Santa Margarida de Montbui on podrem identificar aspectes urbans relacionats amb la nostra percepció de seguretat a l’espai públic des d’una perspectiva de gènere.

Lloc: plaça Major de Santa Margarida de Montbui (nucli antic)

Hora: de 19 a 20.30 h

Ho organitza: Regidoria d’Igualtat, Feminisme i Diversitat de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui

 

Divendres 24 de novembre

MARXA EXPLORATÒRIA per a identificar i analitzar l’espai públic des d’una mirada feminista

Es realitzaran 2 grups amb alumnat de centres de secundària d’Igualada i s’analitzarà l’espai públic amb perspectiva de gènere, comunitària i feminista. L’acció s’emmarca dins el projecte de la Xarxa de Punts lila als instituts de la Conca d’Òdena.

Finalitzarem les marxes a les 13 h a la plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc la lectura conjunta del Manifest del 25N.

Hora: 10 a 13 h

Punt de partida: Institut Pere Vives i Sala d’actes d’Ignova Empresa

Ho organitzen: Regidoria d’igualtat i LGTBI de l’Ajuntament d’Igualada i Mancomunitat de la Conca d’Òdena

 

Divendres 24 de novembre

LECTURA DEL MANIFEST del 25N

Hora: 14.30 h

Lloc: davant l’Ajuntament

Ho organitza: Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament d’Òdena.

 

Divendres 24 de novembre

FORMACIÓ: Autoestima i empoderament

Com cada any reivindiquem els nostres drets i ens posicionem contra la violència masclista. Per això també és necessari un espai de cures, per cuidar-nos i saber com protegir-nos. Assisteix a la formació sobre autoestima i empoderament i fes xarxa i vincle amb altres persones.

Tot seguit hi haurà un petit espai on es podran fer pancartes i cartells de cara a la manifestació del 25N.

Hora: de 17.30 a 19.30 h

Lloc: Cal Badia

Per a joves de 14 a 30 anys. Taller gratuït.

Ho organitza: Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada

 

Divendres 24 de Novembre

ACTIVITAT: Art urbà contra les violències masclistes

Activitat artística adreçada a tota la ciutadania del municipi, amb l’objectiu de prevenir i conscienciar de la violència de gènere entre la població.

Hora: 17.30 h

Lloc: Parc de Sant Galderic

Ho organitzen: Regidories d’igualtat i joventut de l’Ajuntament de La Pobla de Claramunt.

Berenar per a tots i totes les assistents.

 

Divendres 24 de novembre

TALLER EXPRESSIÓ ARTÍSTICA: Sobreviure essent dona

Activitat d’expressió artística per donar visibilitat i conscienciar envers la lacra social de la violència de gènere. A càrrec d’Ainoa Sillero.

Hora: de 17.30 a 19.30 h

Inscripcions: places limitades per ordre d’arribada del 6 al 20 de novembre al telèfon 938054411 ext. 8 o al correu serveissocials@vilanovadelcami.cat

Lloc: sala de vestuaris a Can Papasseit.

Ho organitza: Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilanova del Camí amb el suport del Ministeri d’Igualtat, Pacto de Estado.

 

Divendres 24 novembre

PROJECCIÓ DE PEL·LÍCULA (a determinar)

Hora: 17.30 h

Lloc:  Espai Jove del Nucli i Espai Jove del centre cívic El Pla

Ho organitzen: Àrea d’Infància i Joventut de l’Ajuntament d’Òdena.

 

Divendres 24 de novembre

TALLER PRÀCTIC: Abordem les violències digitals, a càrrec de Donestech

Les violències masclistes digitals són un fenomen creixent i d'abast mundial. En aquest taller s'explicaran els aspectes clau de les violències de gènere digitals per poder identificar-les i entendre l'ecosistema digital en què es produeixen. Alhora, es repassaran les principals estratègies i eines de l'autodefensa digital feminista i s'abordaran les idees clau per a identificar i donar resposta a aquestes violències.

Hora: 19 h

Lloc: La Cooperativa de Castellolí

Inscripcions al 639381081.

Ho organitza: Ajuntament de Castellolí amb el suport de la Diputació de Barcelona

 

Dissabte 25 de novembre

MURAL PARTICIPATIU AMB JOVES

Activitat creativa, on acompanyades de Versembrant, escola popular, treballarem la prevenció de les violències masclistes a través de l’art urbà. Dissenyarem i pintarem un mural de manera col·lectiva.

Hora: de 10 a 14 h

Lloc: ens trobarem a Mont-Jove (carrer Sant Miquel, 6).

Ho organitzen: Regidories de Joventut i d’Igualtat de l’Ajuntament de Sta. Margarida de Montbui.

 

Dissabte 25 de novembre

LECTURA DEL MANIFEST per a l’eliminació de la violència contra la dona amb visibilització mitjançant la dansa i la música de Pep’s i M. José.

Hora: 11 h

Lloc: plaça del Mercat de Vilanova del Camí

Ho organitza: Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilanova del Camí amb el suport del Ministeri d’Igualtat, Pacto de Estado.

 

Dissabte 25 de novembre

CONCENTRACIÓ I LECTURA DE MANIFEST a l’Ajuntament de Sta. Margarida de Montbui.

Hora: 18 h

Lloc: Ajuntament de Sta. Margarida de Montbui.

Ho organitza: Regidoria d’Igualtat; Feminisme i Diversitat de l’Ajuntament de Sta. Margarida de Montbui.

 

Dissabte 25 de novembre

LECTURA DEL MANIFEST i minut de silenci en record a les víctimes de violència de gènere

Hora: 18 h

Lloc: plaça de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

Ho organitzen: Regidoria d’igualtat  de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

 

Diumenge 26 de novembre

TEATRE: El don de les dones; poker de iaies.

Obra on l’humor i la màgia formen un còctel on es trenquen tots els esquemes.

Hora: de 17.30 a 19.30 h

Lloc: Casal de la Gent Gran de Vilanova del Camí.

Ho organitza: Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilanova del Camí amb el suport del Ministeri d’Igualtat, Pacto de Estado.

 

Diumenge 26 de novembre

MONÒLEG TEATRAL: Elles, de la Melancòmica Teatre.

Perquè triguen tant les dones quan van al bany? Què passa després del “i van ser feliços i van menjar anissos”? Vine a veure la comèdia més irreverent i feminista que s’ha fet mai.

Hora: 19.30 h

Lloc: La Brillante de Castellolí

Ho organitza: Regidoria d’igualtat de Castellolí

 

Dilluns 27 de novembre

TALLER-DEBAT: Noies que s’espera de vosaltres?

Hola noies! Segurament haureu escoltat paraules com: meritocràcia, paritat, igualtat d'oportunitats però, realment existeixen per a nosaltres? Les dones no tenim les mateixes oportunitats per accedir a alguns càrrecs ni a determinades professions. Els culpables de tot això? La socialització, el pes de les cures i les violències que ens travessen des de ben petites, entre d'altres. Us esperem en aquest espai de debat per reflexionar sobre temes com: creieu que triem lliurement el nostre futur? ens socialitzen per cuidar dels altres? Fins a quin punt ens condiciona el gènere? 

Hora: 17.30 h

Lloc: La Kaserna

Edat: 12-30 anys

Ho organitzen: Departaments d’Ensenyament i de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada i el projecte Ocell de foc

 

Dilluns 27 de novembre

Actuació del PUNT LILA diürn: Campanya d’informació, sensibilització i prevenció de la violència masclista i de gènere a la ciutadania.

Hora: 18 a 19.30 h

Lloc: Poliesportiu Mestre Vila Vell

Ho organitza: Departament de Serveis a les persones (Polítiques d’Igualtat, Serveis Socials  i Gent Gran) de l’Ajuntament d’Òdena.

 

Dilluns 27 de novembre

TALLER D’AUTODEFENSA FEMINISTA

L’autodefensa feminista és un espai per facilitar l’apoderament de les dones. Les participants aprendran a defensar-se amb el potencial natural de cadascuna. Per això, es treballarà creant simulacres controlats d’agressions físiques i verbals, posant així en pràctica les seves habilitats innates i apreses de manera resolutiva.

Destinat a dones majors de 12 anys. Cal Inscripció prèvia  (fins el 24 de novembre) trucant a l’Ateneu Gumersind Bisbal (93 8087800) de 8 a 12 h i de 15 a 18.30 h.

Hora: 18.30 h

Lloc: Teatre Jardí de la Pobla de Claramunt

Ho organitzen: Regidories d’igualtat i joventut de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

 

Dimecres 29 de novembre

Actuació del PUNT LILA diürn: Campanya d’informació, sensibilització i prevenció de la violència masclista i de gènere a la ciutadania.

Hora: 10 a 12 h

Lloc: CAP del Pla d’Òdena

Ho organitza: Departament de Serveis a les persones (Polítiques d’Igualtat, Serveis Socials  i Gent Gran) de l’Ajuntament d’Òdena.

 

Dimecres 29 de novembre

MONÒLEGS ALS CASALS: Cures i assetjament al carrer

A càrrec de la cooperativa NUS i amb el Grup de dones de les tardes dels dimecres.

Hora: 18 h

Lloc: Casal Cívic i Comunitari Igualada - Montserrat

Ho organitzen: Casal Cívic i Comunitari Igualada - Montserrat amb la col·laboració del Grup de dones de les tardes dels dimecres

 

Dimecres 29 de novembre

XERRADA: Violències de gènere i la salut mental de les dones

A càrrec de Felicidad Ruiz Loré de l’Associació de dones Asocprocat.

Hora: 18 h

Lloc: Biblioteca de Vilanova del Camí

Ho organitza:  Biblioteca de Vilanova del Camí

 

Dijous 30 de novembre

TALLER PER A FAMÍLIES: Parlem de la pornografia i el sexting a l’adolescència

En els últims anys hi està havent un augment, i major visibilitat, del consum de pornografia i de les pràctiques sexuals a través de les XXSS. També observem que cada vegada es comença en edats més primerenques. Quins són els referents de sexualitats que tenen les adolescents i com impacten en el seu desenvolupament? Què és el fenomen del sexting i com podem prevenir i/o abordar quan succeeix? En aquest taller hi haurà un espai per compartir les inquietuds i preocupacions al voltant d’aquests temes, i dibuixarem diferents estratègies per a fer-hi front.

Hora: 18 a 20 h

Lloc: Espai Cívic Centre

Inscripció obligatòria a comunicació@quatrecantonades.cat

Ho organitza: Cooperativa Quatre Cantonades

 

Dimarts 12 de desembre

Actuació del PUNT LILA diürn: Campanya d’informació, sensibilització i prevenció de la violència masclista i de gènere a la ciutadania.

Hora: 18.30 a 19.15 h

Lloc: Cal Manco de l’Espelt

Ho organitza: Departament de Serveis a les persones (Polítiques d’Igualtat, Serveis Socials  i Gent Gran) de l’Ajuntament d’Òdena.

 

 

DURANT TOTA LA SETMANA del 20 al 26 de novembre

 

A tots els municipis:

 • IL·LUMINACIÓ LILA a la façana de l’ajuntament
 • Penjada de pancartes i plantada de Tòtems amb la campanya de prevenció de les violències masclistes
 • EXPOSICIÓ amb material bibliogràfic sobre violències masclistes a les biblioteques

 

A Vilanova del Camí:

 • Instal·lació de mobiliari urbà per donar visibilitat i conscienciar en contra la violència de gènere a diferents espais del municipi

 

A la Pobla de Claramunt:

 • Penjada de paraigües en homenatge a les víctimes de violència de gènere
 • ACCIÓ CIUTADANA – El Batec de les Papallones: Penjada als balcons i finestres del municipi papallones grans per mostrar el rebuig contra les violències envers les dones i com a símbol de lluita i cant a l’esperança

 

CONCURSOS I PREMIS FEMINISTES!

 

5è PREMI Nativitat Yarza a la recerca en gènere

La MICOD convoca el Premi Nativitat Yarza per als treballs de recerca de batxillerat dels centres educatius de la Conca d’Òdena relacionats amb els feminismes i l’equitat de gènere.

El premi està dotat amb 1.000 i es distribueix de la següent manera:

 • 400 € per a la persona amb el treball més ben valorat
 • 250 € per a la persona amb el segon treball millor valorat
 • 350 € per a la Comissió feminista del centre educatiu on estigui escolaritzada la persona amb el treball més ben valorat.

El període de presentació de treballs és del 25 de novembre de 2023 al 19 de gener de 2024.

Consulta’n les bases a www.micod.cat

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11è Concurs de cartells del 8 DE MARÇ

Tens 16 anys o més? Vols guanyar 500 euros? Vols que el teu cartell sigui la imatge gràfica del proper 8 de març, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES?

Obert a tota la comarca de l’Anoia! Participa al concurs! Consulta’n les bases a www.micod.cat

Ho organitza: Àrea d’Igualtat de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

 

 

Necessites cangur? SERVEI DE CANGUR GRATUÏT MUNICIPAL

L’Ajuntament d’Igualada t’ofereix el servei de cangur municipal gratuït, per a infants des de P0 fins a 4t de primària, amb la finalitat de donar temps lliure a les persones cuidadores i que el puguin destinar a allò que necessitin.

P0 a P2 – de dilluns a dissabte de 16 a 20 h i dissabte de 10 a 13 h

P3 a 4t – de dilluns a divendres de 17 a 20 h i dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 20 h

 

Com fer la reserva?

 • Dona’t d’alta al servei a serveicangur.igualada.cat
 • Un cop registrat/ada podràs vincular els fills/es al teu usuari/ària.
 • Podràs reservar un màxim de 3 hores setmanals per a cada fill/a.
 • Per a més informació podeu trucar al 671 46 02 82 o escriure a serveicangur@igualada.cat

 

 

SERVEIS ESPECIALITZATS D’ATENCIÓ A DONES, A LA CONCA D’ÒDENA:

 

(LOGO) SIAD: SERVEI D’INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES

 • Suport psicològic
 • Assessorament jurídic

(icona de telèfon) 667 903 732

(icona de correu electrònic) siad@micod.cat

SERVEI GRATUÏT I CONFIDENCIAL

 

900 900 120 Contra la violència masclista. Atenció 24 h

 

SIE: Servei d’intervenció especialitzada en violència masclista

(icona de telèfon) 93 804 82 65

(icona de calendari) de dilluns a divendres de 9.30 a 19.30 h

SERVEI GRATUÏT I CONFIDENCIAL

 

Darrera actualització: 14.11.2023 | 17:35