Es repara el camí fluvial de la Riera d’Òdena malmès pels aiguats del setembre

Dimarts, 18 d'octubre de 2022 a les 07:30

Els operaris també fan desbrossada de canya americana, una espècie invasora que prolifera a les lleres dels rius

Des del dia 10 d’octubre diversos operaris treballen per reparar el camí fluvial de la Riera d’Òdena, malmesa per les tempestes del passat mes de setembre. Els tècnics hi estan fent actuacions de neteja dels guals i retirada de restes per evitar inundacions. També hi fan tales controlades d'arbrat molt inclinat o malmès per garantir la seguretat dels usuaris, i les restes es trituren per aportar matèria orgànica i textura al sòl. A més, fan actuacions de desbrossada de canya americana, una espècie invasora que prolifera a les lleres dels rius i té un impacte negatiu sobre el medi natural.
El camí fluvial de la riera d’Òdena es va inaugurar el passat mes de febrer, gràcies a l’impuls de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) i la Diputació de Barcelona, amb el suport dels ajuntaments d’Igualada i d’Òdena. Des d’aleshores, es pot recórrer de manera contínua a peu o en bicicleta el tram de 7,28 quilòmetres que surt del nucli urbà d’Òdena i arriba fins a la desembocadura de la riera al riu Anoia, i permet descobrir l’hàbitat de la ribera i el seu valor ambiental, paisatgístic i patrimonial. L’actuació s’emmarca en les Vies Blaves Barcelona, un projecte promogut per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de desenvolupar una xarxa d’itineraris propers al riu Llobregat i als seus afluents principals (el Cardener i l’Anoia).


La MICOD
La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) és una associació formada per 7 municipis de la comarca de l'Anoia, tots ells situats a la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer al 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren, i té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d'interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d'ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres.

Darrera actualització: 18.10.2022 | 07:38

Imatges