Finalitza amb èxit a Òdena un nou curs d’alfabetització en català adreçat especialment a dones

Dijous, 11 de gener de 2024 a les 00:00

Un total de 12 persones migrans i una d’ètnia gitana, han participat al nou curs d’alfabetització en català aquest darrer trimestre de 2023 a Òdena.

L’Ajuntament d’Òdena i el Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Fundació Sociocultural Atlas, van impulsar l’organització d’aquest curs. Les procedències de les persones participants van ser del Pakistan, Marroc, Rússia, República Dominicana i Catalunya.

El curs estava adreçat especialment a dones immigrades que, o bé no estan alfabetitzades en la seva llengua o bé desconeixen l’alfabet llatí, i a dones del territori que no estan alfabetitzades.

La formació va tenir 45 hores de durada i es va realitzar al llarg del darrer trimestre del 2023, a la Sala Polivalent del Centre Cívic del Pla d’Òdena.

En aquest curs s’ha hagut de treballar tenint en compte els diferents nivells de les alumnes, que malgrat tenir la seva dificultat, ha obtingut un rendiment positiu per a totes elles.

A l’inici del curs es va fer un recordatori de nivell bàsic de català per igualar els nivells i poc a poc es va anar introduint nous temes, treballant sobretot l’expressió oral.

El curs d’alfabetització en català té com a objectiu integrar les persones nouvingudes a la comunitat i promoure l’autonomia personal de les dones estrangeres immigrades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania a través del coneixement del català, i amb la finalitat de generar vincles entre l’alumnat.

 

Darrera actualització: 11.01.2024 | 10:10

Imatges