Finalitzen les obres del mur de contenció de la Torre de l’Homenatge del Castell d’Òdena

Dilluns, 14 de juny de 2021 a les 00:00

Han durat 4 mesos i serviran per sustentar-ne el basament amb un mur de pedra i formigó

L’Ajuntament d’Òdena ha signat aquest 14 de juny l’acta d’acceptació de la finalització de les obres de la Torre de l’Homenatge del Castell d’Òdena que han durat 4 mesos i han tingut un import de l’adjudicació és de 113.438,31 € + IVA. En concret les obres han consistit en la construcció del mur de contenció per a la sustentació del basament de la Torre. Està format per la cara exterior de mur de pedra i per la part interior de mur de formigó armat, amb una secció d’1 metre de gruix de mitjana.

La torre de defensa es la principal part del castell d’Òdena que encara es conserva en bon estat després de la destrucció de 1463. Sent un dels elements patrimonials més destacats d’Òdena, l’Ajuntament segueix treballant per mantenir-la en les millors condicions possibles.

La consolidació estructural de l’extrem nord-est de la Torre de l’Homenatge del Castell d’Òdena ha estat un dels projectes que s’ha beneficiat dels ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). També ha rebut l’ajut de 40.834,00€, de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 14.07.2021 | 15:18