La biblioteca d’Òdena participa al projecte WelcomeBIB, un projecte d'inclusió i integració social adreçat a infants i joves migrats sols

Dimarts, 5 de d’abril de 2022 a les 08:20

És una de les cinc biblioteques escollides de tot Catalunya l’any 2021 per dur a terme, un taller de rap

La biblioteca municipal l’Atzavara d’Òdena s’ha adherit al projecte WelcomeBIB, que vol millorar l’acollida i inclusió dels infants i joves migrats sols que arriben a Catalunya i que té per objectiu que les biblioteques públiques esdevinguin espais de benvinguda a la comunitat local i que disposin d’un marc d’actuació i de recursos per oferir serveis als joves migrats. La d’Òdena ha estat una de les cinc escollides l’any 2021 per tirar endavant una de les activitats del projecte, un taller de música rap que es va dur a terme el juliol de 2021.

L’activitat va durar cinc dies durant els quals els talleristes van ajudar els joves participants a conèixer les tècniques d’escriptura, de locució i gravació de la veu i la posada en escena característics d’aquest tipus de música. El resultat es pot veure en el vídeo ‘Canviem el món’, en què els joves rapegen sobre la seva experiència com a persones migrades. Aquest 2022 la biblioteca L’Atzavara seguirà dins del projecte WelcomeBIB amb noves activitats adreçades als joves.

El projecte WelcomeBIB, que va començar el 2019, l’han impulsat la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura, conjuntament amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Darrera actualització: 05.04.2022 | 08:41

Vídeo - Àudio

WelcomeBIB a Òdena

Imatges

joves migrants asseguts a l'olivera del turó del castell