L’ACA acaba la neteja de la llera del Torrent Cal Valls Sant Miquel d’Òdena

Dilluns, 18 de gener de 2021 a les 00:00

L’ens s’ha encarregat de la desbrossa, neteja i eliminació de la canya de l’espai

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha acabat aquest mes de desembre de 2020 el Programa de manteniment i conservació de lleres a Òdena corresponents al 2019/20 amb les actuacions al Torrent Cal Valls Sant Miquel. L’ens, autor també del projecte, va encarregar la retirada de 1351 m2 de canya americana un dels principals objectius de l'actuació que s'ha desenvolupat. Aquest canyars, que són tan habituals a les lleres dels rius, no són altra cosa que l'evolució d'una importació que s'ha demostrat tòxica per a la vegetació autòctona i perjudicial per a la qualitat de l'aigua.

El desbrossat dels canyars es va fer retirant la part de la canya que sobresurt de la terra, i també els primers 40 centímetres soterrats amb l’ajuda d’una retroexcavadora. A la zona de terra remoguda s’hi van sembrar una mescla d’espècies herbàcies. Després es va traslladar el material resultant del desbrossat a una planta de tractament de restes vegetals. Per accedir a la zona va caldre adequar-hi un accés que un cop acabada l’obra es va restaurar.

D’altra banda, l’ACA també va encarregar el desbrossat selectiu de 2.700 m2 i la retirada de deixalles de la llera del torrent per tal de millorar-ne l’estructura vegetal i afavorir-hi la circulació d’aigua en cas de pluges. Pel que fa a la retirada de deixalles, es van retirar i transportar residus de plàstics, metalls i d’obra trobats dins de la llera. L’actuació també va servir per a la poda de branques i la tala de diversos arbres morts de l’espai.

 

Darrera actualització: 18.01.2021 | 11:24

Imatges

neteja llera torrent cal valls