L'Ajuntament demana reduir l’ús de l’aigua

Divendres, 12 de novembre de 2021 a les 07:40

Òdena es troba, juntament amb altres municipis de la comarca dins el Pla especial d’actuació d’alerta i eventual sequera.

Des de principis d’octubre Òdena es troba en estat d’alerta per sequera. La causa principal és la sequera extrema i el dèficit de pluja a la comarca, fet que perjudica l’aqüífer de Carme-Capellades que abasteix d’aigua potable a Òdena i altres municipis de l’Anoia. Si no plou o ho fa de forma molt deficitària com aquest darrers mesos, l’aqüífer no s'omple d'aigua, baixa de nivell i s’activa l'alerta per sequera.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) entre altres mesures, fixa una limitació del consum global d’aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia i actualment a Òdena és de 264.

Per aquest motiu, l’Ajuntament amb la col·laboració d’Aigua de Rigat, vol recordar diverses mesures que afecten el consum ciutadà amb l'objectiu de minimitzar els efectes dels episodis de sequera i alentir el descens de les reserves.

En l’àmbit particular es recomana limitar el reg de jardí i zones verdes, prohibició d’omplir fonts ornamentals, la neteja de carrers, la limitació d’omplir piscines, a més d’actuar amb petits gestos sostenibles per aplicar des de casa; tancar l’aixeta mentre t’ensabones, fes servir el programa baix consum en el rentaplats i la rentadora, aprofitar l’aigua de cuinar per regar,... 

La resta d'usos hauran de reduir els seus consums en funció del tipus, tal i com s'ha informat a les activitats agrícoles, ramaderes, industrials...

Pel que fa a la gestió de l’aigua en l’ús municipal, l’Ajuntament ja ha adaptat diferents mesures: reducció del reg de jardins i zones verdes, la neteja de carrers, limitar l’ús de l’aigua en els equipaments municipals, entre altres.

L’alcaldessa, Maria Sayavera explica “no ens trobem en una situació d’emergència de sequera, però l’augment de la demanda dels darrers dies i la falta de pluges ens obliga a prendre mesures per reduir el consum. L’aigua és un recurs limitat i molt valuós, i no ha de ser malbaratat.

Darrera actualització: 12.11.2021 | 07:42