L’Ajuntament d’Òdena ajorna els pagaments de l’IBI i l’impost d’escombraries domèstiques i comercials

Dimarts, 7 d'abril de 2020 a les 17:00

Part de les domiciliacions es giraran dos mesos més tard del previst o ja durant la tardor

Per fer front a les despeses familiars i esponjar l’impacte que provocarà l’actual aturada econòmica degut al confinament per la pandèmia del Covid-19, l’Ajuntament d’Òdena ha modificat el calendari fiscal per aquest 2020. Aquesta mesura ha fet que s’ajornin fins al setembre els pagaments no domiciliats i impostos de major càrrega fiscal es desplacin dos mesos en el calendari.

La voluntat de l’equip de govern és facilitar el pagament de les famílies, comerciants i empreses, ja que degut a la suspensió d’activitats no essencials i tancament de bona part del petit comerç pel decret de l’Estat d’Alarma, molts veïns i veïnes necessitaran ajornar o fraccionar les obligacions fiscals. El nou calendari fiscal preveu que la darrera data per al pagament voluntari dels tributs que tot seguit es detalla coincideixi amb el dia de cobrament per domiciliació bancària.

D'aquesta forma, el període per a l'abonament voluntari de l’Impost de vehicles s'allargarà fins el 2 de juny. Les taxes de guals i del cementiri municipal es podran pagar del 4 de maig al 6 de juliol. I els càrrecs no domiciliats corresponents a l’Impost de béns immobles urbans (IBI), la Taxa de gestió de residus domèstics i la Taxa de residus comercials, també es podran abonar fins el 4 de setembre.

Per altra banda, les tres fraccions de l’Impost de Béns Immobles (IBI), de la Taxa de residus domèstics i de la Taxa de residus comercials es domiciliaran l’1 de juliol, l’1 de setembre i el 2 de novembre, respectivament. Ajornant així el primer pagament previst pel mes de maig, fins al mes de juliol.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 10:57