L’Ajuntament d’Òdena presenta l’agenda de Nadal

Dissabte, 9 de desembre de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament d’Òdena presenta l’agenda de Nadal del municipi, amb un munt d’activitats dins l’àmbit cultural, biblioteca, infància i joventut, persones grans, serveis socials i esport. Les activitats que s’hi presenten estan previstes per aquest mes de desembre, fins el divendres 5 de gener de 2024.

Durant aquesta setmana les famílies han rebut a les seves llars l’agenda en format paper, però també es pot consultar a la web de l’Ajuntament a través d’un baner drecera que trobareu a la home.

Llums, tradició, pessebres i tió

Dilluns 11 de desembre Òdena dona tret de sortida a la decoració nadalenca, amb l’encesa de llums i amb la decoració nadalenca a l’Ajuntament, per part de les Dones del Dilluns, a la Biblioteca L’Atzavara, a càrrec de l’Associació de Dones Odenenques, i el Centre Cívic, per les dones de l’activitat “Coser y cantar”. Els equipaments es vestiran amb les seves creacions i treballs manuals.

L’arribada del tió tindrà dos dies clau al municipi, per una banda dilluns 11 de desembre, amb la tarda de jocs i activitats amb motiu de l’arribada del tió a l’Espelt, a càrrec de la Gran Pagesada; serà a les 5 de la tarda, al parc de les Eres. Per altra banda, dissabte 16 de desembre tindrà lloc l’excursió per anar a buscar el tió municipal al turó del Castell, a les 11 del matí, des de la plaça Major; al tornar a la plaça els participants faran cagar el tió i rebran una tassa de brou de pollastre. Es tracta d’una activitat organitzada per la Gargantua Odenenca, adreçada a infants de 0 a 12 anys. Cal inscripció prèvia al whatsapp +34 692 894 467.

La tradicional portada del pessebre al cim del Puig Aguilera tindrà lloc diumenge 17 de desembre, com és traidicó, a càrrec de la Colla Excursionista Òdena Matinera. La sortida serà a dos quarts de 9 del matí, des del nucli, i del Raval d’Aguilera a les 9. No cal inscriure’s a l’activitat, i es recomana portar alguna cosa per fer pica pica; també es recolliran donatius per a la Marató de 3Cat.

Dimecres 20 de desembre tindrà lloc la tradicional cantata de Nadal de l’IE Castell d’Òdena, a càrrec dels alumnes d’infantil i primària, al pavelló municipal Mestre Vila Vell. 

L’àrea de joventut a punt per rebre el Nadal 

L’àrea de joventut de l’Ajuntament ha organitzat un taller de cuina als Espais Joves sobre “Fem capells de Pare Noel”, per a joves de 5è de primària a 4rt d’ESO. Serà divendres 22 de desembre, a les 17.30 hores; cal inscripció prèvia presencial als espais joves.

Com cada any, els dies 27, 28 i 29 de desembre, de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores, tindrà lloc el Parc de Nadal d’Òdena. Serà al pavelló municipal Mestre Vila Vell, i està adreçat a famílies i infants de 0 a 14 anys. El preu d’entrada és de 3 euros.

Al Parc de Nadal hi haurà una activitat especial d’Scape Room organitzada per la comissió jove d’Òdena, la Gargantua Odenenca. L’horari serà de 17 a 20 hores, i serà una activitat adreçada a infants de 1r de primària a 1r d’ESO.

Activitats de Nadal a la Biblioteca L’Atzavara 

Per les famílies d’infants majors de 4 anys, dijous 14 de desembre tindrà lloc el taller de manualitats de Nadal, de 17.30 a 19 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca l’Atzavara. Es tracta d’una activitat organitzada pel mateix personal de la biblioteca.

Amb l’arribada de les festes de Nadal, la Biblioteca també oferirà l’exposició “Nadal al cor” de Ma Àngels Oliva Torras, formada per una recopilació de poemes de Nadal. La inauguració de l’exposició tindrà lloc dissabte 16 de desembre, a les 12 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca l’Atzavara. A l’exposició tindrà lloc un recital de poemes de l’autora, i la cantada de nadales a càrrec de la Coral de Santa Maria d’Igualada.

L’exposició es podrà visitar fins el 6 de gener, en horari d’obertura de la Biblioteca. 

Dissabte 16 de desembre, la Biblioteca L’Atzavara organitza la sortida cultural del Club de Lectura de novel·la al Gran Teatre del Liceu. Les participants de l’activitat, dins el programa LiceuBiB, aniran al Gran Teatre del Liceu a veure la coneguda òpera “Turandot” de Giacomo Puccini. L’activitat compta amb la col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu; se sortirà a les 17 hores a la parada de bus del nucli d’Òdena (davant del Forn).

Divendres 22 de desembre, se celebrarà l’hora del conte infantil musicat amb “Contes de Nadal”, una nova sessió de contes a la Biblioteca L’Atzavara especial Nadal, adreçada a famílies amb infants majors de 4 anys. Serà a les 6 de la tarda, a càrrec de Sílvia Blavia, de Teatrem. L’aforament és limitat, i cal inscripció prèvia trucant al 93 700 66 30 o enviant un correu electrònic a b.odena@diba.cat.

Per Nadal, la Biblioteca L’Atzavara tindrà un horari especial: dissabte 23 i dissabte 30 de desembre la biblioteca estarà tancada; i divendres 5 de gener obrirà de 10 a 13 hores, i a la tarda estarà tancada. La resta de dies l’horari serà l’habitual.

Solidaritat amb la Marató de 3Cat i la campanya de joguines

Coincidint amb l’arribada de les festes nadalenques, i amb la celebració de la Marató de 3Cat, Òdena ha organitzat actes solidaris amb l’edició d’enguany com la venda de ceràmica artesana per la Marató a càrrec de les Dones del Dilluns, i per altra el bingo solidari a càrrec del Casal de Jubilats de Sant Pere i Pla de la Masia. 

La solidaritat també tindrà cabuda dilluns 18 de desembre, amb la campanya de joguines noves per Creu Roja. 

Com és tradicional per les festes de Nadal, amb l’objectiu de garantir el lliurament de joguines als nens i nenes que es troben en una situació de vulnerabilitat, Creu Roja organitza la campanya de recollida de joguines noves del 18 al 22 de desembre al Centre Cívic del Pla, de 9.30 a 11.30 i de 17 a 19.30 hores; i del 27 al 29 de desembre al Parc de Nadal, de 10 a 13 hores, i de 17 a 20 hores.

Festa de Reis al nucli i al Pla d’Òdena 

La patgesa Wutinah i els patges Jafsin i Fahem ja ho tenen tot a punt per la seva tasca d’emissaris reials a Òdena.

El lliurament de cartes al nucli tindrà lloc dilluns 1 de gener, a les 18 hores, al pavelló Mestre Vila Vell. Els nens i nenes també podran fer arribar les seves cartes a SSMM els Reis d’Orient a través de l’adreça reisodena@gmail.com. Al Pla d’Òdena serà el mateix 1 de gener, a les 13 hores, al Centre Cívic El Pla d’Òdena.

Al Pla, enguany els/les servidors/es de SSMM estrenaran els trons reials, que han estat construïts per l’associació organitzadora. Per la recepció de cartes del pla, els nens i nenes també poden fer arribar les seves cartes a odena@odena.cat

Dijous 4 tindrà lloc la recollida de paquets al Pla d’Òdena, de 18 a 20 hores, al centre cívic del Pla d’Òdena, i també divendres d’11 a 13.30 hores. Pel que fa al nucli, serà de 9 a 14 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament.

La Cavalcada de Reis d’Orient i repartiment de paquets tindrà lloc divendres 5 de gener, a les 19 hores al pla d’Òdena i al passeig Sant Miquel del nucli.

El recorregut dels Reis de l’Orient al nucli d’Òdena serà des de la carretera de Can Macià, fins la plaça Major, on l’alcalde entregarà la clau del municipi. Tot seguit es farà el repartiment de paquets als domicilis.

Pel que fa al Pla d’Òdena, l’arribada de la Comitiva Reial serà al carrer Lleida, i seguirà pels carrers del Pla d’Òdena fins el barri de sant Pere, on a la plaça Sant Pere l’Alcalde rebrà a SSMM. A continuació continuarà la cavalcada i es farà el repartiment de paquets als domicilis.

La festa de Reis serà possible gràcies a l’organització de l’Associació Cultural Comissió de Reis de Sant Pere i del Pla d’Òdena, i l’Associació Cavalcada dels Reis de l’Orient d’Òdena.

 

Darrera actualització: 11.12.2023 | 13:39