Òdena acull fins a final de mes l'exposició fotogràfica de 'Per la Conca'

Dimecres, 18 de setembre de 2019 a les 00:00

Una mostra de les 24 millors fotografies del concurs "Revela la Conca.

Es podrà visitar a la Biblioteca l'Atzavara els dimecres i dissabtes de 10 a 1 i de dilluns a divendres de 2/4 de 4 a 2/4 de 9.

Les fotografies del concurs organitzat per l'entitat Per la Conca s'exposaran fins el dia 30 de setembre a la Biblioteca l'Atzavara d'Òdena. A la inauguració de l'exposició, el passat mes d'agost, a Igualada, es van anunciar també les fotografies finalistes i guanyadora d'aquesta primera edició del concurs. L'exposició, organitzada a partir de cinc categories, mostra les 24 fotografies més ben valorades sobre un conjunt de 60 imatges penjades a les xarxes socials per part de la ciutadania del territori en el marc del concurs proposat des de l'entitat Per la Conca entre els mesos de juny i agost d'aquest any.

Els organitzadors valoren "molt positivament" aquesta primera edició del concurs i afirmen que "ha ajudat a apreciar i posar en valor l'entorn natural i agrari dels municipis de la Conca d'Òdena". A l'acte d'inauguració de l'exposició, celebrat en el marc de la Festa Major d'Igualada, es va llegir també el veredicte del jurat del concurs. Les fotografies guanyadores en cada categoria són 'Llibertat', de Valentí Montes, premi a la millor fotografia ‘Revela la Conca'; 'Santa Magdalena de l'Espelt', de Pep Solé, guanyadora en la categoria d'activitat agrària; 'Guineu fora del cau', de Xavier Gabarró, guanyadora en la categoria de biodiversitat; 'No anirem d'excursió a les fàbriques abandonades! Lluitem per un futur més verd!', de Nil Solé, guanyadora en la categoria de lleure; 'Sis segles aguantant, no caurem ara!', de Carlota Cuadras, guanyadora en la categoria de patrimoni arquitectònic; i, finalment, 'Solitud', de Núria Samaniego: guanyadora en la categoria de paisatge.

Els guanyadors van van rebre com a premis un vol en globus (per al guanyador del concurs) i una panera amb productes agroalimentaris de la comarca (per al guanyador de cada categoria). A Òdena es podrà visitar en horari de matins (de 10 a 1) els dimecres i dissabtes, i a les tardes (de 2/4 de 4 a 2/4 de 9) de dilluns a divendres. La inauguració de l'exposició serà el dimecres 18 a les 7.

L'entitat organitzadora agraeix a tots els participants el seu esforç i també la implicació dels membres del jurat (Lluís Jubert, d'Espai Gràfic / Espais del Rec; Joan Tomàs, de l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada; Roger Grimau, d'Unió de Pagesos; i Lluís Cuadras, de l'associació Per la Conca) i els dotze productors que l'han patrocinat. L'exposició resultant ha sigut realitzada amb la col·laboració del Casal Popular d'Igualada ‘el Foment' i de Beutler fotografia, i compta ara amb el suport de l'Ajuntament d'Òdena. 

Font: ACN

Darrera actualització: 23.09.2019 | 08:35