Òdena amplia l’arxiu municipal al soterrani de l’equipament del carrer de la Font

Dimarts, 26 de gener de 2021 a les 10:25

S’hi traslladarà material municipal i documents que ja no caben a l’Arxiu municipal situat al mateix Ajuntament

L’Ajuntament d’Òdena ha adequat l’equipament municipal del carrer de la Font perquè s’hi pugui emmagatzemar material municipal i de l’Arxiu municipal. Fins a finals de setembre del 2020 aquest espai l’ocupava el Consultori mèdic local, però arran de la pandèmia de la  Covid-19 i les mesures dictades pel departament de Salut aquest equipament es va reubicar provisionalment al Nou Casal Fraternal.

El mes de desembre passat, la brigada municipal va muntar a la planta soterrània de l’equipament 14 armaris-arxivadors grans i 4 de petits, i un total de 18 armaris-arxivadors i 4 prestatgeries a la cambra interior per tal d’emmagatzemar de forma endreçada aquest espai i adequar-lo als usos d’arxiu. Alguns d’aquests mobles els ha donat l’Arxiu municipal d’Igualada.

L’espai que ocupa el nou servei no molestarà a altres possibles usos i activitats que es vulguin dur a terme a l’equipament, ja que s’ha ubicat en una part amb manca d’obertura, de llum exterior i de ventilació. Els informes tècnics determinen que l’equipament no és adequat per acollir activitats destinades a la població o per a la ubicació de serveis culturals o socials, en canvi, es considera que és un bon espai de magatzem, prou gran per poder-hi traslladar material municipal i fins i tot part dels documents de l’Arxiu municipal que, per manca d’espai a l’Arxiu actual, són als despatxos dels diferents tècnics municipals, cosa que en dificulta un accés sistemàtic.

Darrera actualització: 26.01.2021 | 10:51