Òdena celebra aquest estiu el IX Cicle de concerts ‘Música i Patrimoni’

Dimecres, 8 de de juny de 2022 a les 11:35

Com l’any passat, segueix l’aposta pels escenaris a l’aire lliure, de juny a setembre

L'Ajuntament d'Òdena ha organitzat aquest estiu, amb la col·laboració de Produccions Musicals Harmonics, la novena edició del cicle de concerts gratuïts 'Música i patrimoni', sota la direcció artística d’Edmon Bosch. Malgrat que les primeres edicions del cicle va tenir com a escenaris dels concerts capelles odenenques, aquest any s’ha tornat a apostar per espais a l’aire lliure, a diversos nuclis del municipi, que tindran lloc de juny a setembre. El IX Cicle de concerts ‘Música i Patrimoni’ és una aposta de la regidoria de Cultura per donar valor al patrimoni odenenc i apropar a la ciutadania espais singulars dels diferents nuclis, creant sinergies entre la música de petit format i l’entorn.

El primer dels concerts serà divendres 17 de juny a les 20 h a l’Era del Raval d’Aguilera, amb el duet Petit & Nuna nascut a Formentera i que formen Jordi Blanes i Berta Garcia. Compten amb un repertori ampli de versions que van des del jazz fins al pop més actual, entrellaçades amb temes propis d’estils diversos. Actualment estan a punt de publicar el sisè treball, ‘Cançons Salades Volum II’.

El 22 de juliol, també a les 20 h, Joana Dark actuarà al Camp de darrer del centre de l’Espelt, al carrer Major. L’artista, que mescla poesia, cançó tradicional i electrònica, presentarà el treball ‘La Lireta’, un projecte musical i de recerca que té com a intenció actualitzar cançons que descrivien el costumisme i les tradicions del segle passat a Catalunya, sobretot partint de l’obra de Joan Amades. La filòsofa i poetessa Raquel Pena acompanyarà Joana Dark a l’escenari.

El primer dels dos concerts del setembre serà el dia 9, a les 20 h, a la Plaça de l’església Verge de la Pau del Pla d’Òdena, al carrer Aurora. Hi actuarà Júlia Blum, considerada una de les noves veus més especials i destacades dels últims anys, amb èxits com ‘Respira’ o ‘Nem fora’, i col·laboracions amb artistes com Sara Roy o Koers. Blum presentarà el seu primer Ep, que compta amb cinc temes i du per títol ‘Sobre la marxa’ i té una sonoritat que defineixen com a fresca i melòdica.

I l’últim dels concerts serà el segon del setembre, el dia 16 a les 20 h, amb Anna d’Ivori i Adrià Mort. Tindrà lloc a la terrassa de la Biblioteca l’Atzavara, al carrer Guixera. Anna d’Ivori, cantautora tarragonina, pianista i compositora, presentarà el seu disc ‘Ales de paper’ acompanyada d’Adrià Mort a la bateria. El seu repertori compta amb cançons plenes de vides que s'entrellacen, com les seves partitures en aquest espectacle.

Darrera actualització: 08.06.2022 | 11:36